Skip to main content

Στις 27-28 Φεβρουαρίου η δεύτερη Σύνοδος Τραμπ - Κιμ

Η νέα Σύνοδος Κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας θα πραγματοποιηθεί στο Βιετνάμ τέλη Φεβρουαρίου.

Στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στο Βιετνάμ θα πραγματοποιηθεί η νέα Σύνοδος Κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης.

«Στο πλαίσιο της τολμηρής μας διπλωματίας, θα συνεχίσουμε την ιστορική μας προσπάθεια για να υπάρξει ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος ενώπιον των αμερικανών κοινοβουλευτικών, επισημοποιώντας την ημερομηνία και τον τόπο αυτής της δεύτερης συνάντησης με τον Κιμ, μετά την ιστορική Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουνίου 2018 στη Σιγκαπούρη.

Ο Τραμπ υποστήριξε πως εάν δεν είχε εκλεγεί ο ίδιος πρόεδρος, οι ΗΠΑ θα είχαν εμπλακεί «τώρα σε έναν μεγάλο πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα». «Οι όμηροι επέστρεψαν στο σπίτι, οι πυρηνικές δοκιμές σταμάτησαν και δεν έχουν εκτοξευθεί πύραυλοι (από τη Βόρεια Κορέα) εδώ και 15 μήνες. Μένει πολλή δουλειά να γίνει, αλλά η σχέση μου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν είναι καλή» είπε.