Skip to main content

Στις 28 Απριλίου τα βραβεία Ecomobility

Εκδήλωση για την απονομή βραβείων στις καλύτερες εργασίες που εκπόνησαν ομάδες μαθητών γυμνασίου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Ecomobility 2011 – 2012, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου.

Εκδήλωση για την απονομή βραβείων στις καλύτερες εργασίες που εκπόνησαν ομάδες μαθητών γυμνασίου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Ecomobility 2011 – 2012, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου στις 11:30 στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών.

Το Ecomobility είναι μία περιβαλλοντική εκστρατεία ευαισθητοποίησης των εφήβων που δημιουργήθηκε πριν οκτώ χρόνια μετά από μία αξιόλογη μελέτη που διενήργησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ο.Δ.Ε.& Μ.Ε. (MBA) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα εκπονείται από το Ecocity, Αστική Εταιρία μη Κερδοσκοπική που ασχολείται με θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και βασίζεται στην αυτενέργεια των εφήβων και την εθελοντική προσφορά.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα απονεμηθούν πλακέτες σε όλους τους Οργανισμούς και Ιδρύματα που πρόσφεραν εθελοντικό έργο στις επιτροπές και στις αξιολογήσεις στην εκστρατεία, ενώ θα βραβευθεί και ο δήμος με τη καλύτερη διοργάνωση για τη παρουσίαση των εργασιών των μαθητών στην πόλη του.

Παράλληλα, θα απονεμηθούν βραβεία στις δέκα καλύτερες εργασίες, ενώ η ομάδα με την καλύτερη εργασία θα ταξιδέψει τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, με τη φιλοξενία της ευροβουλευτού Μαριέττας Γιαννάκου.

Επίσης, στη διάρκεια της τελετής θα απονεμηθούν τέσσερα βραβεία Δημιουργικότητας, σε εργασίες Ηλεκτρονικής Έκφρασης, Εικαστικής Έκφρασης, Δραματοποίησης και Τραγουδιού, σε τέσσερις ομάδες μαθητών, με τις πιο δημιουργικές προσεγγίσεις στην παρουσίασή τους. Οι νικητές θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, την Περιβαλλοντική Κατασκήνωση που διοργανώνει κάθε χρόνο, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, το ECOCITY.

Η διοργάνωση της Εκστρατείας υλοποιείται για ένατη συνεχόμενη χρονιά από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY και τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του υπουργείου Εσωτερικών και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.