Skip to main content

Στις 30.000 οι αιτήσεις για το «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»

Στις 30.000 φθάνουν μέχρι στιγμής οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον», σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης

Στις 30.000 φθάνουν μέχρι στιγμής οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον», που παρέχει επιδοτήσεις, άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 16 Μαίου.

Τα στοιχεία ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης την Πέμπτη, κηρύσσοντας τα εγκαίνια της 4ης Διεθνούς Έκθεσης «Ecotec - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» στο Εκθεσιακό κέντρο Expo Athens.

Όπως ανέφερε ο κ. Μανιάτης, τουλάχιστον οι μισές αιτήσεις προωθούνται για προέγκριση, ενώ ενδεικτικό στοιχείο του ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι σε δύο από τις τέσσερις συνεργαζόμενες τράπεζες οι αιτήσεις δανείων για το «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον» ξεπερνούν το 30% του κύκλου εργασιών για ανάλογα προϊόντα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, 7 στις 10 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα προέρχονται από την περιφέρεια.

«Είναι αναλογικά, το μεγαλύτερο πρόγραμμα αυτής της δράσης που πραγματοποιείται σήμερα στην Ευρώπη και αναμένεται να μοχλεύσει συνολικά περισσότερα από 1 δισ. ευρώ στην αγορά», επεσήμανε ο υφυπουργός.

Στην ομιλία του ο κ. Μανιάτης εκτίμησε ότι στην επόμενη πενταετία αναμένονται περισσότερα από 15 δισ. ευρώ για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές, ενώ άλλα 4 με 5 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τα δίκτυα διασύνδεσης κυρίως των νησιών του Αιγαίου με την ηπειρωτική Ελλάδα. Μόνο το 2011 αναμένεται να προστεθούν στο 500 μεγαβάτ από νέες εγκαταστάσεις αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων.