Skip to main content

Στις 5-6 Μαρτίου το 33ο αρχαιολογικό συνέδριο στο ΑΠΘ

Αρχαιολόγοι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, των Πανεπιστημίων και των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ανασκαφών τους.

62 ανακοινώσεις και τη συμμετοχή 162 συνέδρων θα πραγματοποιηθεί για 33η συνεχή χρονιά η ετήσια επιστημονική συνάντηση με τίτλο «Το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη το 2019», η οποία συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του  Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η επιστημονική συνάντηση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» του παλαιού κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με τις εργασίες της να ξεκινούν  στις 9.30.

Αρχαιολόγοι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, των Πανεπιστημίων και των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ανασκαφών τους, την αρχαιολογική και αρχαιομετρική τεκμηρίωση των δεδομένων τους και έργα ανάδειξης των μνημείων.

Η γνώση που προκύπτει από τις γόνιμες ερευνητικές προσεγγίσεις κοινοποιείται άμεσα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα μέσω των Πρακτικών των αρχαιολογικών αυτών συναντήσεων που εκδίδονται ανελλιπώς κάθε χρόνο.

Πληροφορίες κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Συνεδρίου στo τηλέφωνο 2310 997069.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Φωτογραφία αρχείου