Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020
x

ΣΤΙΣ 9 ΜΑΐΟΥ ΤΟ «JOBDAY ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Το JobDay Θεσσαλονίκη απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να βελτιωθούν ενώ βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας και στοχεύει στην υποστήριξη των νέων.

Στις 9 Μαΐου 2019, από τις 10.00 έως τις 16.00, θα πραγματοποιηθεί η δράση «JobDay Θεσσαλονίκη» που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο δικτυακός τόπος Skywalker.gr.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου (Βασιλέως Γεωργίου Α’1).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση στοχεύει στην ενδυνάμωση των συμμετεχόντων με την ανάπτυξη απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων, ώστε να ανταπεξέλθουν στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις της αναζήτησης εργασίας, ενώ παράλληλα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα soft skills και πρακτικών εφαρμογών, που θα τους βοηθήσουν να ενισχύσουν το προφίλ τους και να τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς.

Το «JobDay Θεσσαλονίκη» απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να βελτιωθούν ενώ βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας και έχει σαν βασικό σκοπό την υποστήριξη των νέων στην έναρξη της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους, μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους.

«Το πλαίσιο των συνθηκών εργασίας διαμορφώνεται κάτω από πιεστικές συνθήκες, που σχετίζονται σημαντικά και με την πρόσβαση στην απασχόληση» επισημαίνει η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου και προσθέτει: «Στόχος της ανωτέρω δράσης είναι η διά ζώσης επαφή εργοδοτών και ανέργων, έτσι ώστε οι πρώτοι να ενημερώσουν τους δεύτερους, για το τι ουσιαστικά ζητά μια αξιόπιστη εταιρία από κάποιον που ενδιαφέρεται να απασχοληθεί στον τομέα του τουρισμού, της εστίασης και της εμπορικής δραστηριότητας, καθώς είναι  από τους σημαντικότερους κλάδους απασχόλησης σήμερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

Στο πλαίσιο της δράσης που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο εκπρόσωπος κάθε εταιρίας θα αναλύσει τα σωστά και τα λάθη που έχει εντοπίσει σε βιογραφικά και σε συνεντεύξεις, επισημαίνοντας την ιδιαιτερότητα του δικού του κλάδου σε επίπεδο δεξιοτήτων.

Οι παρουσιάσεις θα είναι διαδραστικές και με συνεχές feedback (διενέργεια ερωταπαντήσεων) προς το κοινό.

Οι θεματικές του προγράμματος είναι οι ακόλουθες:

- Προετοιμασία για την ένταξη στην αγορά εργασίας
- Τι ζητούν οι εργοδότες των τουριστικών επαγγελμάτων
- Το επάγγελμα του πωλητή με τη ματιά της επιχείρησης
- Σωστές και λάθος πρακτικές στην εργασία στον κλάδο της εστίασης

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή με την υποβολή αίτησης στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.skywalker.gr/elGR/home/sicp και να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 231331-7583, -7241, -7500 (Δήμος Θεσσαλονίκης) και 2310 – 326 712 (Skywalker.gr).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ