Skip to main content

Αρχές Απριλίου στην κυκλοφορία οι σήραγγες σε Τέμπη και Πλαταμώνα

Θα λειτουργήσουν ξανά εντός του καλοκαιριού τα διόδια στα Τέμπη με αντίτιμο 1,60 ευρώ για τα Ι.Χ., ενώ θα καταργηθούν τα διόδια στον Πυργετό.

Από τις αρχές Απριλίου θα παραδοθούν στην κυκλοφορία οι κλειστές σήραγγες στα Τέμπη και τον Πλαταμώνα φέρνοντας μια σειρά από αλλαγές.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν ξανά εντός του καλοκαιριού τα διόδια στα Τέμπη με αντίτιμο 1,60 ευρώ για τα Ι.Χ., ενώ θα καταργηθούν τα διόδια στον Πυργετό, όπου τα Ι.Χ. πληρώνουν 2 ευρώ αντίτιμο.

Η συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και του δημοσίου για την παράδοση του έργου στα τέλη Μαρτίου του 2017 είναι προφορική και δεν έχουν πέσει οι τελικές υπογραφές δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας, η υπεύθυνη της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» Ειρήνη Ζαβρίδου, μιλώντας για τις παραπάνω αλλαγές.

Εμείς εργαζόμαστε για την παράδοση του έργου το Μάρτιο του 2017, σημείωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, όπως αυτό με τις απαλλοτριώσεις των εκτάσεων για την διαπλάτυνση του κεντρικού δρόμου που θα οδηγεί από τον κόμβο στον Πλαταμώνα. «Αυτά τα ζητήματα, θα ολοκληρωθούν στη συνέχεια και αφού παραδοθεί το έργο» υπογράμμισε η κ. Ζαβρίδου.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, τα διόδια στο Μακρυχώρι από 1,40 λεπτά θα αναπροσαρμοστούν στα 2,5 ευρώ, ενώ τα διόδια στην Λεπτοκαρυά από 1,90 λεπτά θα αυξηθούν στα 3,20 λεπτά.

Η συνολική διαδρομή, όπως επισήμανε η κ. Ζαβρίδου θα κοστίζει από το Μακρυχώρι ως τη Λεπτοκαρυά μέσα από τις κλειστές σήραγγες για ένα ΙΧ 5,70 ευρώ, ενώ τώρα κοστίζει από το παλαιό δίκτυο μαζί με τα διόδια στον Πυργετό 5,30 ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι διόδια θα πληρώνει στον έξοδο για τον Πλαταμώνα κάποιος που εισέρχεται από τη Λάρισα 0,60 ευρώ όπως και ένας που θα εισέρχεται στον αυτοκινητόδρομο από τον Πλαταμώνα προς τη Λάρισα θα δίνει το ίδιο ποσό (0,60 ευρώ). Τα διόδια στα Τέμπη των 1,60 ευρώ θα τα πληρώνουν όλοι οι οδηγοί που θα επιλέγουν να κινηθούν μέσα από την Κοιλάδα των Τεμπών.