Skip to main content

Στις εκδηλώσεις της 201ης επετείου από τη Μάχη των Βασιλικών Θεσσαλονίκης ο Τζιτζικώστας

«Γνωρίζοντας την Ιστορία και αναλογιζόμενοι όσα έγιναν στη Μάχη των Βασιλικών, αναγνωρίζουμε όλοι τον ηρωισμό των προγόνων μας», είπε ο περιφερειάρχης

Στις εκδηλώσεις για τη 201η επέτειο από τη Μάχη των Βασιλικών Θεσσαλονίκης συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κώστα Πάλλα, ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο των Βασιλικών και απηύθυνε χαιρετισμό στην επετειακή εκδήλωση.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε μεταξύ άλλων: «Στα Βασιλικά γράφηκε μια από τις πιο μελανές σελίδες της Επανάστασης του 1821. Γνωρίζοντας την Ιστορία και αναλογιζόμενοι όσα έγιναν στη Μάχη των Βασιλικών, αναγνωρίζουμε όλοι τον ηρωισμό των προγόνων μας. Στεκόμαστε σήμερα ενώπιον αυτών των ηρώων μαρτύρων και σκεφτόμαστε το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας. Εμείς οι Έλληνες μόνον όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Η Ελλάδα, η ελληνική σημαία μάς ενώνει όλους και πρέπει όλοι μας να βάζουμε την Ελλάδα και τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, όλη την κοινωνία μας, πέρα και πάνω από κόμματα. Γι’ αυτό και είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Δημάρχου Θέρμης να καταθέσουν στεφάνι οι βουλευτές όλων των κομμάτων μαζί στη σημερινή εκδήλωση».

Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε σε ένα από τα σημαντικά έργα για τα Βασιλικά, για την υλοποίηση του οποίου Περιφέρεια και Δήμος άσκησαν πίεση και κατάφεραν να διασφαλίσουν την αναγκαία χρηματοδότηση: «Σήμερα δεν είμαι εδώ μόνο για να τιμήσω τους ήρωες της Μάχης των Βασιλικών, αλλά και για να υπογραμμίσω τη σταθερή βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά τη δική μου, να είμαστε δίπλα στον Δήμο σας, δίπλα στα Βασιλικά, στην προσπάθεια που κάνετε να διαμορφώσετε και να δημιουργήσετε έναν σύγχρονο ισχυρό Δήμο. Κι αυτό προκύπτει όχι μόνο μέσα από τα έργα που κάνουμε μαζί, σε άριστη συνεργασία Δήμος Θέρμης και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ουσιαστικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και επισκεπτών της περιοχής, αλλά και από έργα όπως η νέα, σύγχρονη, πανέμορφη πλατεία των Βασιλικών, η οποία επιτέλους θα κατασκευαστεί, έτσι όπως αρμόζει στην Ιστορία του τόπου. Χαίρομαι που το έργο αυτό χρηματοδοτείται από τον οργανισμό ‘Ελλάδα 1821’, υπενθυμίζοντας ότι τα Βασιλικά είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επανάσταση».