Skip to main content

Στις επόμενες μέρες τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η αποστολή των σημειωμάτων σε περίπου 5,5 εκατ. ιδιοκτήτες Ι.Χ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών με τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για όσους έχουν οχήματα ηλικίας άνω των
Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η αποστολή των σημειωμάτων σε περίπου 5,5 εκατ. ιδιοκτήτες Ι.Χ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών με τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για όσους έχουν οχήματα ηλικίας άνω των τεσσάρων ετών.

Τα νέα τέλη θα αρχίσουν να αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες οχημάτων από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα πρέπει να πληρωθούν ώς το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για το πρώτο δεκαπενθήμερο ή τον πρώτο μήνα του επόμενου έτους, ώστε να προλάβουν όλοι οι φορολογούμενοι να αποκτήσουν το σήμα της Εφορίας για τα ΙΧ και τις μοτοσικλέτες που έχουν στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Περιβάλλοντος, όσοι διαθέτουν οχήματα με άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η Ιανουαρίου 2005 θα πληρώσουν 18 ευρώ λιγότερα τέλη κυκλοφορίας σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περσινά, αλλά, αν το όχημα είναι πάνω από 1.929 κυβικά εκατοστά, τότε θα πληρώσουν πρόσθετο ετήσιο ειδικό τέλος που κυμαίνεται από 150 ευρώ ως 650 ευρώ ανάλογα τον κυβισμό.

Σημαντικές επιβαρύνσεις θα προκύψουν για τα παλαιά οχήματα άνω των 1.358 κυβικών εκατοστών. Όσοι δεν προμηθευτούν εμπρόθεσμα τα νέα τέλη κυκλοφορίας κινδυνεύουν με πρόστιμο ίσο με την αξία του αρχικού τέλους κυκλοφορίας.


Πηγή: «Το Βήμα»