Skip to main content

Στις φλόγες τυλίχθηκε λεωφορείο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στην ΠΑΘΕ - Σώοι οι επιβάτες

Έπειτα από βλάβη που παρουσιάστηκε στη μηχανή στο πίσω μέρος του οχήματος, το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες - Τι θα γίνει με αποζημιώσεις.

Στις φλόγες τυλίχθηκε το πρωί του Σαββάτου λεωφορείο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με 48 επιβαίνοντες που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από βλάβη που παρουσιάστηκε στη μηχανή στο πίσω μέρος του οχήματος γύρω στις 11.30 το πρωί, άρχισαν να βγαίνουν καπνοί, στη συνέχεια έγινε ανάφλεξη και η φωτιά επεκτάθηκε στο υπόλοιπο λεωφορείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο ύψος του Μαρτίνο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και όλοι οι επιβαίνοντες καθώς και ο οδηγός, που είναι καλά στην υγεία τους, πρόλαβαν να βγουν σώοι από το λεωφορείο. Στο σημείο έφτασε άλλο λεωφορείο για να τους μεταφέρει στον τελικό τους προορισμό.



Μιλώντας στη Voria.gr, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης, τόνισε πως η φωτιά διαπιστώθηκε έγκαιρα και εξέφρασε την ανακούφισή του που όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως είπε, το λεωφορείο, που είχε περάσει ΚΤΕΟ πριν δύο ημέρες, καταστράφηκε ολοσχερώς και αυτή τη στιγμή έχει παραληφθεί με γερανό και θα το μεταφέρουν σε χώρο απόθεσης λεωφορείων προκειμένου να γίνει η πραγματογνωμοσύνη.

Αναφορικά με τις αποσκευές των επιβαινόντων τόνισε πως «κατεβάσαμε αρκετές, μένει να δούμε πόσες καταστράφηκαν και να γίνει μία δήλωση των επιβατών για να προχωρήσει η αποζημίωσή τους». Όσον αφορά τα ασυνόδευτα δέματα, ο κ. Τσόλης τόνισε πως ανέρχονται περίπου σε 15 και θα δοθούν και γι αυτά οι σχετικές αποζημιώσεις.

Στο σημείο επιχείρησαν έξι οχήματα με 12 πυροσβέστες.