Skip to main content

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Οι διαδικασίες για την προετοιμασία των εκλογών έχουν ολοκληρωθεί και όλα είναι έτοιμα, με τη ΔΑΠ να διεκδικεί και φέτος την πανελλαδική πρωτιά.

Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα διεξάγονται σήμερα οι φετινές φοιτητικές εκλογές.

Προς το παρόν, ηρεμία επικρατεί στις τάξεις των φοιτητικών παρατάξεων, ενώ για άλλη μία χρονιά, «στον αέρα» είναι οι εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τις παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ να επιρρίπτουν ευθύνες η μία στην άλλη για τις διπλές κάλπες.

Οι διαδικασίες για την προετοιμασία των εκλογών έχουν ολοκληρωθεί και όλα είναι έτοιμα, με τη ΔΑΠ να διεκδικεί φέτος για 33η συνεχόμενη χρονιά την πανελλαδική πρωτιά.

«Όπως στο παρελθόν οι φοιτητές έχουν βρεθεί  στην πρώτη γραμμή για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, έτσι και φέτος, η νίκη κατά της οπισθοδρόμησης θα έρθει από τους φοιτητές» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μένιος Κορομηλάς, γραμματέας της ΔΑΠ πανεπιστημίων.

Ωστόσο, το διακύβευμα φαίνεται να είναι η ίδια η συμμετοχή των νέων στα κοινά. «Με το να υπάρχουν τα τελευταία χρόνια διαφορετικές κάλπες σε κάποιες σχολές, η διαδικασία απαξιώνεται γενικά και οι φοιτητές αποξενώνονται, όχι μόνο από τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών, αλλά και από τις πολιτικές διαδικασίες», τόνισε ο πρώην γραμματέας της ΠΑΣΠ Πολιτικού της Νομικής, Γιάννης Παπαρίζος. Σημείωσε, μάλιστα, ότι το διαχρονικό διακύβευμα των εκλογών είναι η ενίσχυση, η υπεράσπιση και η προάσπιση της Δημοκρατίας.

«Πρέπει να πολεμήσουμε τον μεγάλο αντίπαλο της αποχής» υπογράμμισε από τη μεριά της η Χρυσάνθη, φοιτήτρια της Νομικής και μέλος των ΕΑΑΚ, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να δοθεί στις κάλπες «καθαρό αντικυβερνητικό στίγμα», ενάντια στις πολιτικές που «τσακίζουν τη νεολαία και κάθε εργασιακή προοπτική» και ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που προωθείται.

«Ύψιστη πολιτική διαδικασία των φοιτητικών συλλόγων» χαρακτηρίζει το bloco τις φοιτητικές εκλογές και τονίζει ότι «είναι ζωτικής σημασίας οι φοιτητικές εκλογές να πολιτικοποιηθούν, να γίνουν ξανά κτήμα των φοιτητικών συλλόγων και οι φοιτητές να αντιληφθούν ότι η ψήφος τους επηρεάζει τις εξελίξεις, τόσο στο εσωτερικό των συλλόγων και των τμημάτων, όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή». Για αυτόν τον λόγο, ζητούν την ανασυγκρότηση και επαναλειτουργία του τριτοβάθμιου οργάνου των φοιτητών (ΕΦΕΕ).

Τέλος, για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών και διεκδίκηση πτυχίων που θα είναι η μόνη προϋπόθεση για δουλειά, κάνει λόγο σε ανακοίνωση-κάλεσμα προς τους φοιτητές η Πανσπουδαστική.