Skip to main content

Στις κινητοποιήσεις και οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Ανοιχτή για τα οχήματα από τις 20.30 η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων. Θα κατεβάζουμε τα τρακτέρ μας στις πλατείες των χωριών, λένε οι αγρότες.

Τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν σε συνέλευση αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, γνωστοί ως το μπλόκο στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία).

Όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο αγρότης Επανομής, Βασίλης Μαυροσκάς, «αποφασίσαμε από το βράδυ να κατεβάζουμε τα τρακτέρ μας στις πλατείες των χωριών» και πρόσθεσε «το πόσο διαρκέσει η διαδικασία και το τι μέλλει γενέσθαι, είναι απόφαση που λάβουμε από κοινού σε νέα μας σύσκεψη».

Στο μεταξύ, ανοιχτή για τα οχήματα είναι από τις 20.30 η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, την οποία είχαν αποκλείσει μετά τρακτέρ τους από τις 14.00 και στα δύο ρεύματα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής Πολυκάστρου Νομού Κιλκίς.

Στην κυκλοφορία δόθηκε το βράδυ και η νέα εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, την οποία είχαν κλείσει από τις 18:30 το απόγευμα, μέλη του αγροτικού συλλόγου.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, οι αγρότες αναμένεται να συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες τον καθημερινό τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού, στο ύψος του Αιγίου.