Skip to main content

Στις προμελέτες και στις υποσχέσεις έμεινε η αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου Σερρών

Η αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου Σερρών έμεινε στις υπουργικές υποσχέσεις και στις προμελέτες. Παράλληλα, όμως, το κτίριο «μαραζώνει» μέρα με τη μέρα, με αποτέλεσμα να σκουριάζουν τα ιατρικά μηχαν
Η αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου Σερρών έμεινε στις υπουργικές υποσχέσεις και στις προμελέτες, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Ακριτική Φωνή». Παράλληλα, όμως, το κτίριο «μαραζώνει» μέρα με τη μέρα, με αποτέλεσμα να σκουριάζουν τα ιατρικά μηχανήματα που έμειναν εκεί εγκαταλελειμμένα.

Εικόνες ντροπής κατέγραψε ο φακός της «Α.Φ.», όπως αναποδογυρισμένα κρεβάτια, κατεστραμμένα γραφεία και ντουλάπες, μέχρι και περιττώματα γατιών και ποντικών στους διαδρόμους. Η δυσοσμία στον χώρο είναι αφόρητη και ο χώρος αποτελεί εστία μόλυνσης.

Από τότε που έφυγαν οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου Σερρών στο νέο κτίριο κανείς από τους αρμόδιους φορείς δεν ενδιαφέρθηκε και δεν φρόντισε να καθαρίσει τους χώρους, αλλά και να συντηρήσει τα μηχανήματα.

Α. Τσίτρος: «Έγινε μόνο προμελέτη»

Έγινε μόνο μια προμελέτη για το παλαιό Νοσοκομείο, επιβεβαιώνει και ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αντώνης Τσίτρος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είχε γίνει μια προμελέτη επί υπουργού Υγείας κ. Νικήτα Κακλαμάνη και έκτοτε μείναμε εκεί. Έχει γίνει μελέτη μόνο στα ηλεκτρονικά και στα μηχανολογικά. Φαντάζομαι πως από τη συνάντηση μεταξύ της νέας Διοικήτριας, αλλά και του Νομάρχη Σερρών θα ξεκινήσει και από μηδενική βάση για το θέμα της αξιοποίησης».

Ι. Κιουτούσης «Δεν μπορεί η Νομαρχία να αναλάβει τη μελέτη»

Δεν μπορεί η Νομαρχία Σερρών να αναλάβει την μελέτη με τις υπηρεσίες της, δηλώνει, όμως, ανατρέποντας τα δεδομένα, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών κ. Γιάννης Κιουτούσης.

«Το νοσοκομείο έφτασε μέχρι εκεί που ήταν οι δυνατότητές του σχετικά με την αξιοποίηση. Αυτή την μελέτη πιστεύω πως ούτε η Νομαρχία Σερρών μπορεί να την αναλάβει. Θεωρώ ότι θα πρέπει να την αναλάβει ή το υπουργείο υγείας ή η ΔΕΠΑΝΟΜ ή να ανατεθεί σε κάποιο εξωτερικό εξειδικευμένο μελετητικό γραφείο. Πιστεύω πως απλώς θα μπει μια βάση από τη σημερινή συνάντηση και ότι θα αρχίσει να «τρέχει» κάτι σύντομα. Όλα αυτά ήταν στο στάδιο των αιτημάτων και των υποσχέσεων. Όλοι λέγανε ότι θα ενταχθεί κάπου και τελικά δεν υπήρχε τίποτα χειροπιαστό μέχρι σήμερα, οπότε τα βήματα αυτά πιστεύω πως σύντομα θα ολοκληρωθούν, έτσι ώστε να περπατήσει το έργο».

Τετ α τετ Φωτιάδη - Κουρτέλη

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σερρών κ. Ευαγγελία Κουρτέλη Ξουρή τόνισε πως δεν έχει κάνει το Νοσοκομείο Σερρών μελέτη για το παλιό Νοσοκομείο και πως θα συζητήσει το θέμα της αξιοποίησης σήμερα με το Νομάρχη Σερρών κ. Στέφανο Φωτιάδη.

«Θα συζητήσουμε το θέμα με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σερρών κ. Ευαγγελία Κουρτέλη για την άμεση αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του παλιού Νοσοκομείου Σερρών. Σχεδιάζουμε στον συγκεκριμένο αύλειο χώρο μέχρι και να δημιουργήσουμε πάρκινγκ. Θα γίνει η μελέτη για την συντήρηση και θα αποτυπωθεί η κατάσταση, έτσι ώστε να πάμε στο Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου, υποστήριξε και ο Νομάρχης Σερρών κ. Στέφανος Φωτιάδης

Το «θα» του υπουργού

Ο τότε υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε επισκεφθεί το Σιδηρόκαστρο στις 22/02/08, για να εγκαινιάσει το εκκλησιαστικό γηροκομείο της περιοχής.  

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, για το Νομό Σερρών γενικότερα, γνωστοποιεί πως σύντομα θα αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου Σερρών με τη λειτουργία Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου. Ο υπουργός δε χαλά χατίρι σε κανέναν και επιπλέον υπόσχεται -χωρίς καν να του ζητηθεί!- ότι θα επιστρέψει σε ένα μήνα για να προβεί σε ακόμα μεγαλύτερες ανακοινώσεις! Ο κ. Αβραμόπουλος από εκείνη την ημέρα δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στις Σέρρες και το παλιό Νοσοκομείο δεν έγινε μέχρι σήμερα Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου.


Πηγή: εφημερίδα «Ακριτική Φωνή» Σερρών