Skip to main content

Στις Σέρρες το Agribusiness Forum από 1 έως 3 Νοεμβρίου

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το οποίο θα ολοκληρωθεί με τον διαγωνισμό καινοτομίας, θα υπάρξει διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο καινοτόμων start-ups

Μια σημαντική διοργάνωση που αφορά στο μέλλον του αγροτοδιατροφικού τομέα αναλαμβάνει η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, με το Επιμελητήριο Σερρών και το Geo Routes Cultural Institute. Πρόκειται για το πρώτο Agribusiness Forum, που θα λάβει χώρα στις Σέρρες στις 1-3 Νοεμβρίου 2018.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης παραχώρησε συνέντευξη τύπου μαζί με τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Σ. Χρήστο Μέγκλα και τον Πρόεδρο του Geo Routes Cultural Institute Γιάννη Μπαλακάκη, προκειμένου να ενημερώσουν τους Σερραίους για το συνέδριο.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Μωυσιάδης πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία των τριών φορέων, που εστιάζει στο μέλλον του αγροτοδιατροφικού τομέα στην νέα ψηφιακή εποχή. Ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε την υψηλή επιστημονική κατάρτιση των ομιλητών του συνεδρίου, οι οποίοι θα παράσχουν μια πλήρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν στον συγκεκριμένο τομέα. Επισήμανε πως όλοι όσοι θα παρακολουθήσουν το συνέδριο, θα λάβουν σημαντικές γνώσεις και πληροφορίες για τα νέα δεδομένα και τους τρόπους με τους οποίους θα εναρμονιστούν με αυτά, ώστε να βελτιώσουν τη δραστηριότητά τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων, που υλοποιείται στο πλαίσιο του συνεδρίου, το οποίο θα ολοκληρωθεί με τον διαγωνισμό καινοτομίας το απόγευμα της Πέμπτης.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα και σε όλες τις δραστηριότητες γύρω από αυτόν, με στόχο την ανάπτυξή του. Το συγκεκριμένο συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Τη χαρά του για τη συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και το Geo Routes Cultural Institute ώστε να διεξαχθεί αυτό το καινοτόμο συνέδριο στις Σέρρες επισήμανε ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Σ.. Ο Χρήστος Μέγκλας τόνισε πως τα οφέλη που θα προκύψουν από το εν λόγω συνέδριο θα είναι πολλά, καθώς ο Νομός Σερρών είναι ένας ως επί το πλείστον αγροτικός νομός.

Για μια μεγάλη πρόκληση έκανε λόγο από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Geo Routes Cultural Institute Γιάννης Μπαλακάκης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και το Επιμελητήριο για την συνεργασία, τόνισε πως στόχος είναι το Agribusiness Forum να καταστεί θεσμός, που θα διοργανώνεται κάθε χρόνο στις Σέρρες.

Επιπλέον επισήμανε πως ο διαγωνισμός καινοτομίας των δέκα νεοφυών επιχειρήσεων θα διεξαχθεί το απόγευμα της Πέμπτης 1η Νοεμβρίου (17.00-20.00) στο Επιμελητήριο και οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου (9.00-18.30) και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου (9.00-13.00) στο ξενοδοχείο Elpida Resort.

*Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα www.agribusinessforum.org