Skip to main content

Στήθηκε το έλατο στην Αριστοτέλους - Ετοιμασίες και για τη χριστουγεννιάτικη αγορά (vid)

Το 18 μέτρων έλατο από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής έχει πάρει τη θέση του στη μέση της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την τοποθέτηση του εορταστικού διάκοσμου στην πλατεία και στον άξονα της Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ήδη το 18 μέτρων έλατο από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής έχει πάρει τη θέση του στη μέση της πλατείας, που για μια ακόμη χρονιά θα αποτελέσει το επίκεντρο του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συνεργεία βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο δέντρο, ενώ διαμορφώνουν τη σκηνή γύρω από αυτό. Ταυτόχρονα, γίνεται και ο έλεγχος των φωτιστικών σωμάτων, που αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα για την ανάδειξη του στολισμού.

Σήμερα, εξάλλου, άρχισαν οι εργασίες για το στήσιμο της χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Πλατεία Δικαστηρίων, όπου έχουν τοποθετηθεί τα ξύλινα σπιτάκια, στα οποία θα πωλούνται αγροτικά προϊόντα όπως καρύδια, κάστανα, όσπρια, ξηροί καρποί, κρασιά, καθώς επίσης και άνθη, καλλωπιστικά, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, προϊόντα οικοτεχνίας, ζαχαρώδη, κοσμήματα, παιχνίδια, βιβλία.

Ανάμεσα σ' αυτά θα υπάρχουν και ξύλινα σπιτάκια και πάγκοι, όπου θα πωλούνται είδη φαγητού, γλυκά, ζεστά ροφήματα και κρασί, χριστουγεννιάτικα είδη διακόσμησης και στολίδια.

Συνεργεία του δήμου έχουν ήδη να τοποθετήσει στα 15 παρτέρια της Αριστοτέλους συστάδες δέντρων με εναλλασσόμενο φωτισμό, καθώς επίσης και λαμπιόνια σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και σε κορμούς δέντρων.