Skip to main content

Στίβος: Με Στεφανίδη το Σάββατο στο Ultimate Garden Clash

«Οι αγώνες αυξάνουν τα κίνητρα και σου δείχνουν με σαφήνεια όσα δούλεψες στην προετοιμασία», δήλωσε η χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ.

Η δεύτερη έκδοση του Ultimate Garden Clash θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαΐου, με τρεις από τις καλύτερες γυναίκες επικοντίστριες στον κόσμο να μετέχουν από τους τόπους παραμονής τους, την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Ο λόγος βέβαια για την χρυσή Ολυμπιονίκη, Κατερίνα Στεφανίδη, την δύο φορές πρωταθλήτρια κλειστού στις ΗΠΑ, Κέιτι Νάγκεοτ, και την νικήτρια των αγώνων της Κοινοπολιτείας από τον Καναδά, Αλίσα Νιούμαν.

Η αρχή του συγκεκριμένου αγώνα έγινε πριν από δύο εβδομάδες με τους τρεις κορυφαίους άνδρες, τον Άρμαντ Ντουπλάντις, τον Ρενό Λαβιλενί και τον Σαμ Κέντρικς, οι οποίοι σε διάστημα τριάντα λεπτών είχαν συνολικά 98 επιτυχημένες προσπάθειες πάνω από τα 5.00μ (οι Ντουπλάντις και Λαβιλενί είχαν από 36 και αναδείχθηκαν ισόπαλοι).

Οι τρεις αθλήτριες πιστεύουν ότι μπορούν να βελτιώσουν τον αριθμό των επιτυχημένων προσπαθειών που έκαναν οι άνδρες και συμφώνησαν το Σάββατο το απόγευμα να τοποθετήσουν τον πήχη στα 4.00μ. Η Στεφανίδη θα κάνει τα άλματα στην Αθήνα, η Νάγκεοτ στην Μαριέτα της Τζόρτζια και η Νιούμαν στο Μπόλτον του Οντάριο.

Η Στεφανίδη πιστεύει ότι και οι τρεις τους μπορούν να φθάσουν τις 100 επιτυχημένες προσπάθειες και να δείξουν ότι και το γυναικείο επί κοντώ είναι ανταγωνιστικό όπως των ανδρών.

«Για μένα οι αγώνες είναι ο λόγος που κάνω αθλητισμό. Λατρεύω να κάνω επί κοντώ. Ως αθλητές δεν μπορούμε απλώς να κάνουμε προπόνηση. Χρειαζόμαστε αγώνες για να δοκιμάσουμε όχι μόνο αυτό που δουλεύουμε στις προπονήσεις, αλλά και τα όριά μας. Νομίζω ότι οι αγώνες είναι ακόμη πιο σημαντικοί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όταν πραγματικά δεν ξέρουμε πότε και πού θα είμαστε σε θέση να αγωνιστούμε στη συνέχεια. Οι αγώνες αυξάνουν τα κίνητρα και σου δείχνουν με σαφήνεια όσα δούλεψες στην προετοιμασία», δήλωσε η αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης.