Skip to main content

Στο 1 ευρώ τα εισιτήρια μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ (vids)

Στο προσεχές διάστημα θα γίνει προσπάθεια να «καθαρίσουν» οι λεωφορειοδρόμοι, από τα παρκαρισμένα οχήματα, είπε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Παππάς.

Στην τιμή του ενός ευρώ, από 1,10 που κοστίζουν τώρα, θα αγοράζονται τα εισιτήρια από τα μηχανήματα μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με τα ρέστα. Η αλλαγή αυτή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσα από το βαγόνι του Μετρό στη ΔΕΘ θα εφαρμοστεί μέσα στον Οκτώβριο.

Παράλληλα, από το βήμα της συνέντευξης Τύπου ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς, ανέφερε πως στο προσεχές διάστημα θα γίνει προσπάθεια να «καθαρίσουν» οι λεωφορειοδρόμοι, από τα παρκαρισμένα οχήματα.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος και ο νέος πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Κωνσταντίνος Αμπατζάς, καθώς και αρκετά μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Οργανισμών.

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι στο μέλλον ο έλεγχος των εισιτηρίων θα γίνεται από υπαλλήλους του ΟΑΣΘ και όχι από συνεργαζόμενες εταιρείες. Το ίδιο θα ισχύσει και για την καθαριότητα των λεωφορείων. Ακόμη, ο κ. Παππάς επανέλαβε πως τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι πλέον 380, ενώ όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση ήταν μόλις 260 και ο στόχος είναι να φτάσουν 560. 

Ο κ. Σπίρτζης έκανε αναφορά στην κακοδιαχείριση του ΟΑΣΘ από τα προηγούμενα στελέχη λέγοντας πως από το 1990 μέχρι και το 2016 οι μέτοχοι είχαν επιχειρηματικό κέρδος € 324.454.000 όταν την ίδια περίοδο η απολογιστική αντισταθμιστική καταβολή του κράτους, ανήλθε σε € 2.054.000.000. 'Ολα αυτά προέκυπταν από τη συμφωνία του ιδιωτικοποιημένου ΟΑΣΘ με το κράτος, η οποία διασφάλιζε το επιχειρηματικό κέρδος ανεξαρτήτως αποτελέσματος και ανεξαρτήτως ορθολογικής ή μη διαχείρισης των λειτουργιών του Οργανισμού. Συνεπώς το επιχειρηματικό κέρδος των μετόχων του ΟΑΣΘ δεν προήλθε από κέρδη αλλά επειδή επιβάρυναν το ελληνικό δημόσιο με μια ζημία 2,054 δισ., όπως τονίστηκε από τον υπουργό.