Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
x

ΣΤΟ 1,5 ΔΙΣ. Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΕΠ

Η τράπεζα χορήγησε δάνεια ύψους 103 εκατ. ευρώ για διάφορα σχέδια και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων υποστήριξε οκτώ έργα, ύψους 114 εκατ. ευρώ.

Το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ χορήγησε την τελευταία πενταετία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στη βουλγαρική οικονομία.

Μόνο το 2018, η τράπεζα χορήγησε δάνεια ύψους 103 εκατ. ευρώ για διάφορα σχέδια και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων υποστήριξε οκτώ έργα, ύψους 114 εκατ. ευρώ.

Οι μεγαλύτερες επενδύσεις της τράπεζας για το έτος 2018 είναι ένα δάνειο ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ για την Agria Group Holding για μια νέα λιμενική εγκατάσταση στη Βάρνα, ένα δάνειο 22 εκατομμυρίων ευρώ στον δήμο της Σόφιας, το οποίο χρηματοδοτεί την κατασκευή της γραμμής 3 της δεύτερης φάσης του Μετρό της βουλγαρικής πρωτεύουσας και 67 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή και λειτουργία ενός νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής για το δίκτυο τηλεθέρμανσης της Σόφιας, το οποίο διαχειρίζεται η Toplofikacia Sofia EAD.

Τα στοιχεία για την παρουσία της τράπεζας στη βουλγαρική οικονομία παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στη Σόφια και, όπως επισημάνθηκε, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων συνέχισε να στηρίζει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη Βουλγαρία από την κατανομή των κονδυλίων συνολικού ύψους 78 εκατομμύρια ευρώ, μέσω τεσσάρων νέων των εγγυήσεων και ένα νέο ταμείο επιχειρηματικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 168 εκατ. ευρώ.

Οι δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων στη Βουλγαρία, ήταν αυτές που οδήγησαν πέρυσι 3.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να λάβουν χρηματοδότηση ύψους σχεδόν 408 εκατ. ευρώ.

Για το 2019, η τράπεζα είχε ήδη υπογράψει δύο συμβάσεις χρηματοδότησης. Η πρώτη αφορά σε δάνειο 18 εκατομμυρίων ευρώ για την Software Group και η δεύτερη, αφορά σε δάνειο 20 εκατ. ευρώ για τη Raiffeisen Leasing.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ