Skip to main content

Στο 25% η ανεργία για τους νέους στη Βουλγαρία

Στο 25% διαμορφώνεται το ποσοστό ανεργίας στις τάξεις της βουλγαρικής νεολαίας, με το μέσο όρο στην ΕΕ να είναι 20%, σύμφωνα με έρευνα.
Στο 25% διαμορφώνεται το ποσοστό ανεργίας στις τάξεις της βουλγαρικής νεολαίας, με το μέσο όρο στην ΕΕ να είναι 20%, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Ένωση για τη Μελέτη και την Ανάπτυξη της Κοινωνίας Πολιτών ARGO και την οποία παρουσίασε ο πρόεδρός της, Ντάνιελ Πάντσεφ.

Στην Ισπανία, η ανεργία στους νέους κινείται γύρω στο 40%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης για την Απασχόληση.

Σύμφωνα με την έρευνα της ARGO, 9.000 νέοι, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και με τυπικά προσόντα, έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και έχουν κάνει καριέρα στο εξωτερικό, σε διάστημα μόλις ενός έτους.

Δεδομένου ότι, η εξεύρεση πρώτης εργασίας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων εργάζονται στον τομέα της «γκρίζας απασχόλησης», με ελάχιστο εισόδημα και χωρίς συμβάσεις.

Άλλη μια πτυχή του προβλήματος αποτελεί η αυξημένη απάθεια και η έλλειψη κινήτρων ανάμεσα στους νέους, λόγω της αδυναμίας να βρουν δουλειά και να εφαρμόσουν στην πράξη ό,τι έμαθαν στην πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση.