Skip to main content

Στο 48ο Παγκόσμιο Συνέδριο της FIBEP στην Ουάσινγκτον η DataScouting

Το World Media Intelligence Congress της FIBEP είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο συνέδριο για το χώρο των media και των δημοσίων σχέσεων.

H DataScouting θα συμμετάσχει και φέτος στο 48ο Παγκόσμιο Συνέδριο της FIBEP στην Ουάσινγκτον από τις 17 έως τις 18 Νοεμβρίου.

Το World Media Intelligence Congress της FIBEP είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο συνέδριο για το χώρο των media, των δημοσίων σχέσεων και της εταιρικής επικοινωνίας. To WMIC16 θα έχει ως κεντρικό θέμα “From Media Intelligence, to Business Intelligence”. 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η DataScouting στηρίζει το θεσμό του WMIC ως Congress Partner, ενώ από το 2014 συμμετέχει σταθερά ως εκθέτης με media monitoring software λύσεις. Στο WMC16 συμμετέχουν, εκτός από τα μέλη της FIBEP, και  εταιρίες επικοινωνίας, marketing, PR, διαφημιστικές και technical providers.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.fibepcongress.com

Εξάλλου, η DataScouting θα συμμετέχει ως χορηγός στο διεθνές συνέδριο KohaCon, που διοργανώνεται φέτος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), από τις 30 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

Το KohaCon είναι το ετήσιο συνέδριο της παγκόσμιας κοινότητας ανάπτυξης και υποστήριξης του λογισμικού ανοιχτού κώδικα για βιβλιοθήκες (Koha) και διοργανώνεται σε διαφορετική χώρα κάθε χρόνο.  Η επιλογή του ΑΠΘ για το KohaCon 2016 έγινε μετά από ψηφοφορία, η οποία ανέδειξε το ΑΠΘ με ποσοστό 80% (έναντι 8% των Φιλιππίνων).

Το συνέδριο είναι ένα σημαντικό γεγονός για την κοινότητα του Koha και κάθε χρόνο προσελκύει πολλούς ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο.

Οι κύριοι στόχοι του φετινού KohaCon εντοπίζονται στα εξής:
διαμοιρασμός και ανταλλαγή εμπειριών των συνέδρων σχετικά με νέες λειτουργικότητες,
εκπαίδευση και επίλυση προγραμματιστικών προβλημάτων,
προώθηση συνεργασιών,
ενίσχυση της χρήσης ILS ανοικτού κώδικα,
προώθηση των νέων εξελίξεων στο Koha.

Στο συνέδριο θα λάβουν χώρα παρουσιάσεις υψηλής ποιότητας, θα παρουσιαστούν μελέτες περιπτώσεων και θα διεξαχθούν συνεδρίες στρογγυλής τραπέζης. Επίσης, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών του συνεδρίου θα λάβει χώρα το hackfest, καθώς και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η DataScouting είναι εταιρία παροχής και ανάπτυξης λογισμικού και τεχνολογικών υπηρεσιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών με εξειδίκευση στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για εταιρίες αποδελτίωσης, βιβλιοθήκες, οργανισμούς και εταιρίες. Με εμπειρία στο χώρο του ψηφιακού περιεχομένου των ψηφιακών βιβλιοθηκών και με επίκεντρο τις βέλτιστες πρακτικές, βοηθάμε τις βιβλιοθήκες, τα αρχεία και τα μουσεία να προσφέρουν στους χρήστες τους την εμπειρία μιας νέας προσέγγισης στη διαχείριση της πληροφορίας.