Skip to main content

Στο ΑΧΕΠΑ ο Κικίλιας: Συγκλονιστική η δουλειά γιατρών και νοσηλευτών

Οδικώς στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγεία. 17 νέες κλίνες ΜΕΘ από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν στο ΑΧΕΠΑ.

Ολιγόλεπτη επίσκεψη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στο νοσοκομείο αναφοράς του κορωνοϊού στην πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας κατέφθασε οδικώς στην πόλη, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου Παναγιώτη Παντελιάδη όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί.

«Ήρθα εδώ στη Θεσσαλονίκη για να δω από κοντά τα νοσοκομεία μας και αυτή τη συγκλονιστική προσπάθεια που κάνουν γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Είμαι πολύ περήφανος για όλους τους.  Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση μιας πανδημίας που προφανώς δεν φανταζόταν κανείς ότι θα τύχει στη γενιά μας. Ζητάω από όλους προσοχή, φροντίδα για τις ευάλωτες ομάδες, να τηρούμε τα μέτρα και να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους που η δουλειά που κάνουν είναι συγκλονιστική να τη φέρουν εις πέρας μέχρι τέλους», δήλωσε χαρακτηριστικά φορώντας μάλιστα χειρουργική μάσκα μετά την επίσκεψη του.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται 20 ασθενείς με κορωνοϊό στις ειδικές μονάδες που έχουν δημιουργηθεί, ενώ τέσσερις νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Επίσης 17 νέες κλίνες ΜΕΘ από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν στο ΑΧΕΠΑ και να δεχτούν ασθενείς με Covid 19 εφόσον υπάρξουν κρούσματα που θα χρειαστούν εντατική θεραπεία.