Skip to main content

Στο αυτόφωρο οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην πόλη της Καλαμάτας για το βίαιο έθιμο του «σαϊτοπόλεμου» το οποίο κόστισε τη ζωή του 53χρονου εικονολήπτη.

Στη εδώλιο θα βρεθούν σήμερα οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη στη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα.

Χθες, οι επτά οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Καλαμάτας, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Όπως έγινε γνωστό στον καπετάνιο του μπουλουκιού ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στους υπόλοιπους συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Όσον αφορά τον εντεταλμένο για το σαϊτοπόλεμο δημοτικό σύμβουλο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Οι παραπάνω κατηγορίες πάντως διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι επτά άντρες κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να περάσουν την Αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στη 1 το μεσημέρι.

Διαβάστε ακόμα: Πλημμεληματικού χαρακτήρα οι κατηγορίες για τους επτά συλληφθέντες

Τη λύπη του για το θάνατο του 53χρονου εξέφρασε σε ανακοίνωσή του ο δήμος Καλαμάτας, γνωστοποιώντας ότι η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την Πολιτεία και με εξέταση ιδιαιτέρως των παραμέτρων που συνδέονται με την ασφάλεια.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, είχε δηλώσει ότι «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων, οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις» (δείτε εδώ).

Έντονη ήταν η απάντηση του γιου του εκλιπόντος, ο οποίος με ανάρτησή του στο διαδίκτυο επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι «στο DNA των Μεσσήνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα».