Skip to main content

Στην Κομοτηνή ο Ερντογάν - Υποδοχή από πλήθος κόσμου

Στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ στην Κομοτηνή, πρώτη στάση του Τούρκου προέδρου έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου. Πληροφορίες για λεωφορεία και από Ανδριανούπολη.

Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης έφθασε λίγο μετά τις 12 ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από όπου με αυτοκινητοπομπή μετέβη στην Κομοτηνή. Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης τον υποδέχτηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ στην Κομοτηνή, πρώτη στάση του Τούρκου προέδρου έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου.

Τον κ. Ερντογάν υποδέχθηκαν έξω από το τζαμί οι ψευδομουφτήδες της Κομοτηνής και της Ξάνθης. Μικρά παιδιά του πρόσφεραν ανθοδέσμες, ενώ μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, φώναζαν ρυθμικά το όνομά του και τον χειροκροτούσαν.

Η είσοδος στο χώρο γινόταν μόνο μετά από έλεγχο ασφαλείας με ειδικά μηχανήματα, ενώ συνεχώς καταφθάνουν τουρκογενείς δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, μεταξύ αυτών και ο Λεβέντ Σαδίκ, ο κροίσος γιος του εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της Θράκης Αχμέτ Σαδίκ, με πολυπληθή προσωπική ασφάλεια.

Mετά την προσευχή στο Κιρ Μαχαλέ, πληροφορίες αναφέρουν πως ο τούρκος πρόεδρος, θα επισκεφθεί το μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ» της πόλης, όπου θα συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς – πολλοί από τους οποίους είναι από την Τουρκία αποσπασμένοι στην Ελλάδα βάση διμερών συμφωνιών – και τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στις 13.30 ο Ερντογάν θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion» και στις 16.00 θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για την Τουρκία.