Skip to main content

Πέθανε ο πατέρας του Γιώργου Λάνθιμου, μια μορφή του ελληνικού μπάσκετ

Ο πατέρας του σκηνοθέτη, Αντώνης Λάνθιμος, νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας υποφέροντας από αναπνευστικά προβλήματα

Στο απόγειο της καριέρας του ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος δέχθηκε χτύπημα από τη μοίρα, καθώς έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του, Αντώνης.

Ο πατέρας του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας από τις 15 Ιανουαρίου, υποφέροντας από αναπνευστικά προβλήματα. Άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής και βύθισε στη θλίψη τους οικείους του.

Ποιος ήταν ο Αντώνης Λάνθιμος

Ο Αντώνης Λάνθιμος γεννήθηκε το 1944, αγωνιζόταν ως φόργουορντ (1.93μ) και ξεχώριζε για την πλαστικότητα των κινήσεων του. Στις δεκαετίες του '60 και του '70, ήταν από τα βασικά στελέχη στην ομάδα μπάσκετ του Παγκρατίου, ενώ είχε ασχοληθεί και με το βόλεϊ -επίσης- στην αθηναϊκή ομάδα. Επί των ημερών του Λάνθιμου, η ιστορική ομάδα κατετάγη στην πρώτη τριάδα της Α` εθνικής κατηγορίας.

Ο Αντώνης Λάνθιμος, αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1977, ενώ από το 1964 μέχρι το 1970, αγωνίσθηκε στην εθνική ανδρών, Φόρεσε εννιά φορές το εθνόσημο, με παρουσία (έφηβος ακόμη) στη Βαλκανιάδα του 1964 αλλά και στο Eurobasket της επόμενης χρονιάς, όπου ήταν ο 12ος παίκτης. Επί των ημερών του το Παγκράτι τερμάτισε τρεις φορές στην πρώτη τριάδα της Α' Εθνικής, πρόγονο της Basket League.

Αν και προσπάθησε να βάλει και τον γιο του σε αυτό το μονοπάτι, τελικά δεν τα κατάφερε, αφού τον Γιώργο Λάνθιμο τον κέρδισε ο κινηματογράφος. Ωστόσο ο Γιώργος Λάνθιμος πήρε μέρος σε τρεις αγώνες της Α1 στο ξεκίνημα της σεζόν 1991/92 ως έφηβος, όταν οι Έλληνες παίκτες έκαναν απεργία ζητώντας από την Πολιτεία να αναγνωριστεί το μπάσκετ ως επαγγελματικό.