Skip to main content

Στο ΑΠΘ έφτιαξαν πικάντικα δίχτυα για να αποτρέπουν τα δελφίνια, αλλά τα βρήκαν... νόστιμα

Κατασκεύασαν δίχτυα επικαλυμμένα με καψαϊκίνη -στην ουσία... τσίλι- αλλά η ιδέα τους δεν πτόησε καθόλου τους γευστικούς κάλυκες των ρινοδέλφινων!

Μία ευρηματική και καινοτόμο ιδέα, με... γαστρονομικά χαρακτηριστικά, είχαν επιστήμονες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θέλοντας να βρουν τρόπο ώστε να αποτρέψουν τις επιθέσεις δελφινιών στα δίχτυα παράκτιων αλιέων. Οι επιστήμονες του ΑΠΘ κατασκεύασαν δίχτυα επικαλυμμένα με καψαϊκίνη, τη χημική ένωση που δίνει στις πιπεριές τσίλι την έντονη καυτερή τους γεύση, προκειμένου να βάλουν... στοπ στις προσπάθειες των δελφινιών να τραφούν με ψάρια που εγκλωβίζονται στα δίχτυα των ψαράδων, τα οποία συχνά πυκνά καταστρέφουν.

Διαβάστε περισσότερα στη Greenagenda.gr