Skip to main content

Στο ΑΠΘ η πανεπιστημιακή αστυνομία - Νέα διαμαρτυρία από φοιτητές (φωτο+video)

Οι αστυνομικοί της ΟΠΠΙ βρίσκονται μεταξύ της Σχολής Θετικών Επιστημών και της Γεωπονικής ενώ ήδη έχουν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονται φοιτητές

Μία ομάδα έξι πανεπιστημιακών αστυνόμων βρίσκονται εντός του ΑΠΘ ενώ τους συνοδεύει διμοιρία ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί της ΟΠΠΙ βρίσκονται μεταξύ της Σχολής Θετικών Επιστημών και της Γεωπονικής όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονται φοιτητές που φωνάζουν σύνθηματα «έξω οι μπάτσοι από τις σχολές, κουμάντο στις σχολές τους κάνουν οι φοιτητές», ενώ φωνάζουν και συνθήματα κατά της υπουργού Παιδειας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμεως.

Να σημείωθει ότι οι αστυνομικοί ΟΠΠΙ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά εντός του ΑΠΘ την περασμένη Τετάρτη προκαλώντας αντιδράσεις φοιτητών.

Η ομάδα των ΟΠΠΙ πραγματοποίησε σήμερα μια μικρή περιπολία εντός του ΑΠΘ ενώ όπως περιγράφουν οι ίδιοι οι φοιτητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο τους ακολούθησαν ζητώντας τους εξηγήσεις «γιατί είναι στο ΑΠΘ αφού αντιδρά όλη η φοιτητική και πανεπιστημιακή κοινότητα».

Με δηλώσεις τους φοιτητές καταγγέλλουν ότι υπάρχουν περιστατικά παρεμπόδισης φοιτητών να μπουν στις σχολές τους με «αστυνομικούς των ΜΑΤ να τους ζητούν ταυτότητα».

Μάλιστα όπως είπαν χθες υπήρξε περίπτωση φοιτητή που πήγε να μπει στο Βιολογικό ο οποίος αρνήθηκε να δείξει την ταυτότητα σε άνδρα των ΜΑΤ και έχασε το μάθημα στο οποίο θα εξεταζόταν. Επίσης επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την αστυνομία και τα ΜΑΤ εντός του πανεπιστημίου και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, δήλωσε από πλευράς του ότι «θεωρώ ότι είναι λάθος η εγκατάσταση της  Πανεπιστημιακής Αστυνομιάς. Ζήτω από την κυβέρνηση τουλάχιστον να αναβάλλει κατ’αρχας την εφαρμογή αυτού του απαράδεκτου νόμου».

Στη συνέχεια, οι φοιτητές θέλησαν να παραδώσουν τα ψηφίσματα των σχολών στον διοικητή της Διμοιρίας που λένε ότι δεν δέχονται την ύπαρξη ματ και αστυνομικών εντός του ΑΠΘ.

Τότε κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να κολλήσουν τα ψηφίσματα στις ασπίδες των ΜΑΤ. Προκλήθηκε μικρή ένταση με τους αστυνομικούς να μην δέχονται να... θυροκολληθούν στις ασπίδες τα ψηφίσματα.

Σε μία ακόμη στιγμή που καταγράφηκε σε βίντεο της Voria.gr, ένας φοιτητής καλεί επανειλημμένως αστυνομικό να «πάρει το χέρι από το όπλο του».




Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: