Skip to main content

Στο Αυτόφωρο οι 17 συλληφθέντες

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι οι 17 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ- Άρη στην Τούμπα.
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι οι 17 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ- Άρη στην Τούμπα. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη -κατά περίπτωση - για τα αδικήματα της παράβασης του νόμου περί αθλητισμού, της κατοχής φωτοβολίδων, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, της απόπειρας στην παραπάνω πράξη, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της οπλοφορίας.

Από το σύνολο των κατηγορουμένων δικάστηκε μόνο ένας 18χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ, ο οποίος συνελήφθη έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου, επειδή πέταξε μία κροτίδα. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο μηνών, με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους κατηγορούμενους (14 οπαδοί του ΠΑΟΚ και δύο του Άρη), το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση των υποθέσεών τους.

Για την υπόθεση των 14 οπαδών του ΠΑΟΚ, που κατηγορούνται ότι προκάλεσαν ζημιές στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας κι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, εκτοξεύοντας, παράλληλα, διάφορα αντικείμενα σε αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις εξ αυτών, το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκασή της, έπειτα από αίτημα των κατηγορουμένων, για την προσεχή Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου. Ωστόσο, αποφάσισε να μην άρει την κράτησή τους κι έτσι οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αντίθετα, οι δύο οπαδοί του Άρη -εκ των οποίων ο ένας ανήλικος- θα δικαστούν στις 15 Οκτωβρίου, καθώς το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη τους για κρείσσονες λόγους, επειδή απουσίαζαν οι μάρτυρες αστυνομικοί. Έως τότε οι δύο κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι.