Skip to main content

Στο Βόλο το φετινό φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου

Το 2ο Φεστιβάλ Πειραματικού θεάτρου Βόλου, συνδιοργανώνεται από τον «Καλλιτεχνικό Οργανισμό Δήμου Βόλου – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου» και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ‘Σαντικλέρι’, με την υποστήριξη της Γεν

Το Πειραματικό Θέατρο, ένα είδος το οποίο είναι άγνωστο για το ευρύ κοινό, θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει το κοινό του Βόλου από τις 9 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2009.

Το 2ο Φεστιβάλ Πειραματικού θεάτρου Βόλου,  συνδιοργανώνεται από τον «Καλλιτεχνικό Οργανισμό Δήμου Βόλου – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου» και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ‘Σαντικλέρι’, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής θα πραγματοποιηθεί σειρά παραστάσεων Πειραματικού Θεάτρου. Όλες οι παραστάσεις ανεβαίνουν με επαγγελματίες συντελεστές, οι οποίοι διαθέτουν αξιοσημείωτη παρουσία στον συγκεκριμένο χώρο.

Στόχος των διοργανωτών είναι, μέσα από  αυτή τη γιορτή να σπάσει  η  προκατάληψη γύρω από τις παραστάσεις πειραματικού χαρακτήρα και να έρθουν αυτές πιο κοντά στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για εξαιρετικά ευαίσθητες και ενδιαφέρουσες δουλειές, που αντανακλούν το πάθος των ανθρώπων που τις δημιούργησαν και φέρουν μέσα τους το σπόρο για ό,τι καινούριο πρόκειται να δούμε τα επόμενα χρόνια στη θεατρική σκηνή. Η διοργάνωση αυτή επιδιώκει επίσης την ανταλλαγή ιδεών στο χώρο των αναπαραστατικών τεχνών, τη συνεργασία και προσέγγιση ατόμων διαφορετικής κουλτούρας μέσω της τέχνης του θεάτρου και την ενεργό συμμετοχή των νέων.

Το 1ο Φεστιβάλ είχε διοργανωθεί στη Λάρισα το 2008 και εκτός από το καλλιτεχνικό είχε και ένα κοινοφελές σκέλος. Το 75% των εσόδων διατέθηκε στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Αυτιστικών Ατόμων Λάρισας.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ:

09 Οκτωβρίου
21:00 ‘Νοσφεράτου Διδόντικους’- Ομάδα Ex Animo

10 Οκτωβρίου
21:00 ‘Solo’- Compagnia Walter Broggini

11 Οκτωβρίου
21:00 ‘Didi’s Son’- Dirty Granny Tales

12 Οκτωβρίου
22:00 ‘Απ’τα βάθη της ψυχής’- Ομάδα So OY Real
(στο μπαρ ‘Μανιτού’)
21:00 ‘Solo’- Compagnia Walter Broggini

13 Οκτωβρίου
21:00 ‘Ορφέας’- Off art

14 Οκτωβρίου
21:00 ‘Απόκοπος’- Εταιρεία Θεάτρου Χώρος

Δημήτρης Τσάκωνας

Business Story
Off