Skip to main content

Στο Classico μπορείς να βρεις μία από τις ομορφότερες αυλές της Θεσσαλονίκης

Τα πιάτα του Classico Bistro έχουν επιρροές από τη μεσογειακή κουζίνα και φέρνουν επιλογές και συνταγές προσαρμοσμένες στην ελληνική γαστρονομία.

Το Classico έχει ανανεωθεί πλήρως και πλέον διαθέτει μια από τις ομορφότερες εξωτερικές αυλές της πόλης. Η Boho αισθητική του και η όμορφη διακόσμηση του χώρου όπου κυριαρχεί το πράσινο στοιχείο των φυτών σε προσελκύει να το επισκεφτείς. Στο εσωτερικό συναντάμε μια σάλα ατμοσφαιρική που κυριαρχεί το ξύλο και αποχρώσεις του γκρι και του χρυσού. Παρακολουθώντας την εξέλιξη του Classico και της ομάδας του από την αρχή της λειτουργίας του πριν δύο χρόνια έχουμε μείνει με το στόμα ανοικτό. Ο πάντα ζεστός χώρος και το φιλόξενο περιβάλλον έχουν αναβαθμιστεί. Το πάντα χαμογελαστό και ευγενικό προσωπικό είναι εκεί για να σου προσφέρει την πιο όμορφη φιλοξενία. Τα αδέρφια και ιδιοκτήτες Χρήστος και Στάθης Παπαδόπουλος είναι εκεί για να σας υποδεχτούν και να σας προσφέρουν μια όμορφη γαστρονομική εμπειρία. Το μότο τους “Συνέπεια - Σταθερότητα - Σεβασμός - Ποιότητα”. Στον πελάτη που τους τιμά με την παρουσία του, στις αγνές πρώτες ύλες και στο περιβάλλον.

Η κουζίνα του Classico Bistro είναι επηρεασμένη από τη μεσογειακή κουζίνα και φέρνει ενδιαφέρουσες επιλογές και συνταγές προσαρμοσμένες στην ελληνική γαστρονομία με επίκεντρο τη γεύση, τη δημιουργικότητα και την άψογη εμφάνιση στα πιάτα. Την επιμέλεια του μενού έχουν αναλάβει οι σεφ Θοδωρής Μήτογλου και Κωνσταντίνος Τσαβδαρίδης, δύο από τους πιο ταλαντούχους και ανερχόμενους σεφ της πόλης οι οποίοι εξελίσσουν την μαγειρική τους καθημερινά, με πολύ μεράκι και ατελείωτες ώρες δουλειάς. Οι σύγχρονες και εκλεπτυσμένες τεχνικές τους, οι γνώσεις τους και η αγάπη τους για τη μαγειρική μετατρέπουν κάθε πιάτο σε μια γευστική εξερεύνηση. Σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν μία μοναδική γευστική εμπειρία επιλέγοντας να μένουν σταθεροί στην εξαιρετική ποιότητα των εποχιακών υλικών. Γι’ αυτό άλλωστε το μενού του Classico αλλάζει δύο φορές το χρόνο. Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο συναντάμε μια πιο χειμερινή κάρτα φαγητού ενώ από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο δοκιμάζουμε τα πιάτα της καλοκαιρινής τους κάρτας. Θα τους βρείτε στην κουζίνα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ξεκινώντας με το brunch από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και συνεχίζοντας με το κυρίως μενού από τις 14:00-23:30.

Ορισμένα από τα πιο Signature πιάτα του Classico; Αξίζει να δοκιμάσετε την ελληνική σαλάτα με ανεβατό Κοζάνης, τα νιόκι πατάτας με μανιτάρια και φρέσκια τρούφα, το μοναδικό Arancini σπανακόρυζο αλλά και το μάγουλο Iberico. Φυσικά, οι λάτρεις της κερατοφαγίας θα βρουν εξαιρετικές κοπές ενώ θα βρείτε και vegeterian επιλογές. Aν είστε λάτρεις του κρασιού θα βρείτε εξαιρετικά συνοδευτικά για να τα ταιριάξετε.
To Classico, εκτός από την άριστη κουζίνα του, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο κρασί. O Χρήστος, ως Expert Wine Sommelier, είναι ο εξειδικευμένος οδηγός σας στο κρασί. Πλέον μπορείς να συναντήσεις εκατοντάδες ετικέτες κρασιών του ελληνικού και του διεθνή αμπελώνα σε μια λίστα που συνεχώς ανανεώνεται με καινούργια κρασιά. Την ίδια στιγμή μπορείς να δοκιμάσεις πολλές ετικέτες κρασιού by the glass με τη βοήθεια του Coravin.

Στο πλαίσιο αυτό, το Classico καθιερώνει θεματικές βραδιές αφιερωμένες στο κρασί και τη γαστρονομία, δημιουργώντας μενού degustation (μενού γευσιγνωσίας) με food and wine pairing κάθε φορά με διαφορετικά οινοποιεία. Άλλωστε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα από τα μεγαλύτερα γαστρονομικά event του φθινοπώρου που θα λάβουν χώρα στην πόλη μας.

Το Classico Bistro Moderne, ή αλλιώς το γαστρονομικό obsession της πόλης, ανυπομονεί να σας υποδεχτεί στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του!

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 15
Ωράριο Λειτουργίας: 10:00-1:00
Τηλέφωνο Κρατήσεων 2310 421699
Facebook: Classico Bistro Moderne
Instagram: classicο_bistro_moderne