Skip to main content

Διάσωση ακρωτηριασμένων δακτύλων ασθενούς του ΕΣΥ στο Ιατρικό Διαβαλκανικό

Στο πλαίσιο στήριξης των εφημεριών του ΕΣΥ, για noncovid-19 περιστατικά, το Διαβαλκανικό πραγματοποίησε επέμβαση σε 35χρονο.

Σε επτάωρη χειρουργική επέμβαση στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης υποβλήθηκε ένας 35χρονος που υπέστη ακρωτηριασμό τριών δακτύλων του χεριού του κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Ο άνδρας διακομίστηκε αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Παπανικολάου και στη συνέχεια στο Διαβαλκανικό, που ανταποκρινόμενο στην επιβεβλημένη ανάγκη στήριξης των εφημεριών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ανέλαβε την επέμβαση επαναιμάτωσης, που στέφθηκε με επιτυχία.

Η επιτυχής επαναιμάτωση των τριών δακτύλων 35χρονου ασθενούς, μετά από ατελή μη βιώσιμο ακρωτηριασμό τους, διενεργήθηκε στο Τμήμα Μικροχειρουργικής και Χειρουργικής Χεριού του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο στήριξης των εφημεριών του ΕΣΥ, για noncovid-19 περιστατικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ασθενής, που διακομίστηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης από το ΓΝ Παπανικολάου, υπέστη ακρωτηριαστικό τραύμα του δείκτη, του μέσου και του παράμεσου δακτύλου του στην εργασία του και παρελήφθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, με ανάγγεια και τα τρία αυτά δάκτυλα.

Υποβλήθηκε σε 7ωρη χειρουργική επέμβαση επαναγγείωσης των δακτύλων από την εξειδικευμένη ομάδα της κ. Ελλάδας Παπαδογεώργου, Ορθοπαιδικό, Χειρουργό Άνω- Άκρου/Μικροχειρουργό, του κ. Νικόλαου Δανιηλίδη, Ορθοπαιδικό Χειρουργό και της αναισθησιολόγου κ. Δώρας Σαλωνίδου, στα πλαίσια της εθελοντικής και αφιλοκερδούς τους προσφοράς.

Η επέμβαση ήταν επιτυχής, με αποτέλεσμα να διασωθούν όλα τα δάκτυλα και ο ασθενής παρακολουθείται στενά μετεγχειρητικά, λαμβάνοντας αγωγή σύμφωνα με τα παγκόσμια πρωτόκολλα, μετά από συγκολλήσεις-επαναγγειώσεις μελών.

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Μικροχειρουργικής και Χειρουργικής Χεριού του Ιατρικού Διαβαλκανικού, στο οποίο ανήκει επίσης και ο καθηγητής Ορθοπαιδικής κ. Αλέξανδρος Μπερής, είναι επίσημα πιστοποιημένο από τη FESSH (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Επιστημονικών Εταιρειών Χειρουργικής Χεριού) Ευρωπαϊκό Κέντρο Τραύματος Χεριού και Συγκολλήσεων. Η άρτια εκπαίδευση και η μεγάλη εμπειρία της ομάδας, έχει προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση των ασθενών