Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τετ α τετ Ζέρβα - Μαρέβας πριν την εκδήλωση Women Act

Η σύζυγος του πρωθυπουργού συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, στο περιθώριο εκδήλωσης για τη γυναικεία ηγεσία στην επιχειρηματικότητα.

«Η γυναικεία ηγεσία ως μοχλός επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας» αποτέλεσε το θέμα κλειστής εκδήλωσης της «Women Act», που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον χώρο «Β» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι και είκοσι γυναίκες επιχειρηματίες της πόλης.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας αλλά και στη σπουδαιότητα της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά.

Για τον ρόλο της γυναικείας ηγεσίας ως μεταρρυθμιστικού παράγοντα μίλησε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, τονίζοντας ότι «οι γυναίκες αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες δεξαμενές ανεκμετάλλευτης εργασιακής δύναμης και είμαστε υποχρεωμένοι να την αξιοποιήσουμε».



Από την πλευρά της η Πρόεδρος της «Women Act» Μαίη Ζαννή επεσήμανε ότι η έως τώρα πορεία της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη έχει αποδειχθεί όχι απλώς ενθαρρυντική αλλά μια πραγματική πηγή έμπνευσης και δύναμης.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν παρούσες η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Elizabeth K. Lee, η Επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου καθώς και η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα. Τις προσκεκλημένες υποδέχθηκαν οι συνιδρύτριες του φορέα Μαίη Ζαννή, Μαρία Γιαννιού και Έλενα Τσαγκαράκη.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε σύντομη συνάντηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι και της Μαίης Ζαννή με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.