Skip to main content

Στο δήμο Λαρισαίων το στρατόπεδο Τζήμα για το Μεσογειακό Χωριό

Το πράσινο φως έλαβε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η μεταβίβαση στο δήμο Λαρισαίων 337 στρ. του στρατοπέδου «Τζήμα», στην περιοχή Μεζούρλο της Λάρισας, προκειμένου να ανεγερθεί το Μεσογειακό Χωριό τ
Το πράσινο φως έλαβε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η μεταβίβαση στο δήμο Λαρισαίων 337 στρεμμάτων του στρατοπέδου «Τζήμα», στην περιοχή Μεζούρλο της Λάρισας, προκειμένου να ανεγερθεί το Μεσογειακό Χωριό των αγώνων του 2013.

Τη θετική για την πόλη εξέλιξη έδωσε στη δημοσιότητα ο Λαρισαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Βασίλης Έξαρχος, ύστερα από επαφές που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Πλέον, ο δήμος Λαρισαίων καλείται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να κάνει αποδεκτή την έκταση και με τη σειρά του να την παραχωρήσει στον ΟΕΚ για την κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού, ενώ με το πέρας των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, οι κατοικίες που θα φιλοξενήσουν τους αθλητές θα δοθούν σε εργαζομένους με κλήρωση από τον Οργανισμό.

Στην απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προβλέπεται ότι η έκταση του στρατοπέδου «Τζήμα» θα κατανεμηθεί ως εξής:
-337 στρ. δίνονται στο δήμο Λαρισαίων για την ανέγερση του Μεσογειακού Χωριού, από τα οποία οικοδομήσιμα είναι τα 227 και τα υπόλοιπα κοινόχρηστοι χώροι (προβλέπεται να κατασκευασθεί ένα μητροπολιτικό πάρκο).
-Από τα 337 στρ. θα δοθούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας 33,3 στρ. οικοδομήσιμα  για εκμετάλλευση από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
-173 στρ. θα παραμείνουν περιουσία του ΤΕΘΑ και θα διατηρηθεί ένα μικρό στρατόπεδο για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.