Skip to main content

Στο δρόμο κατεβαίνουν και οι αγρότες της Μαγνησίας

Την κάθοδο των τρακτέρ τους στους δρόμους αποφάσισαν και οι αγρότες του νομού Μαγνησίας, που δίνουν ραντεβού για αύριο στον κόμβο των Μικροθηβών.
Την κάθοδο των τρακτέρ τους στους δρόμους αποφάσισαν και οι αγρότες του νομού Μαγνησίας,  που δίνουν ραντεβού για αύριο στον κόμβο των Μικροθηβών ενώ κάποια τρακτέρ θα κινηθούν και προς το μπλόκο το οποίο έχει στηθεί με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ στον κόμβο της Νίκαιας.

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν και οι παραγωγοί του Πηλίου οι οποίοι αύριο το πρωί θα πραγματοποιήσουν προσυγκεντρώσεις στον Άνω Βόλο και στον κόμβο της Γορίτσας. Στη συνέχεια και σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους του κάμπου, αναμένεται να κινηθούν μέσω του περιφερειακό δρόμου του Βόλου προς τις Μικροθήβες, στην ΠΑΘΕ. Στο ίδιο σημείο αναμένεται να σπεύσουν και τρακτέρ αγροτών από των Αλμυρό, το Βελεστίνο αλλά και τα Φάρσαλα, με στόχο να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μπλόκο.

Σε πρώτη φάση, πάντως, οι παραγωγοί αναμένεται να παρατάξουν τους γεωργικούς ελκυστήρες εκατέρωθεν του δρόμου και να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμό του, αν και κάτι τέτοιο εκτιμάται ότι θα συμβεί από την αστυνομία, με τη διοχέτευση της κίνησης μέσω παρακαμπτηρίων οδών.  Πέραν του συνολικού διεκδικητικού πλαισίου των Θεσσαλών αγροτών, οι παραγωγοί του Πηλίου ζητούν άμεσες αποζημιώσεις για την μικροκαρπία στις καλλιέργειες μήλου, αποζημιώσεις για την αφορία των δενδρωδών καλλιεργειών κατά την περσινή χρονιά, καθώς και άμεση καταβολή των 2 ευρώ για τις καλλιέργειες ελιάς.