Skip to main content

Στο εδώλιο 67 άτομα για τη φούσκα του «1999»

Εξεδόθη χθες από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση των μετοχών «φούσκα» του 1999.
Για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται 67 άτομα, που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση με τις μετοχές «φούσκες» του 1999. Μεταξύ αυτών, είναι χρηματιστές, επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη τραπεζών, που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απάτης, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (κακουργήματα).

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, που έχει όγκο 938 σελίδων (εξεδόθη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών) και παραπέμπει τους κατηγορουμένους σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, «η προκληθείσα πλάνη είχε ως αποτέλεσμα οι επενδυτές να προβούν σε αγορές μετοχών, εκ των οποίων υπέστησαν ζημία ισόποση με τη διαφορά μεταξύ της πραγματικής τιμής και της τιμής που οι μετοχές αγοράστηκαν από τους συγκεκριμένους επενδυτές».

Μεταξύ αυτών που θα δικαστούν είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ Παν. Κονταλέξης, Γ. Μπατατούδης, Κων. Στέγγος, Σπ. Τασόγλου, Ηλ. Τσοτάκος, Δ. Ράνιος, Ιω. Μούστος και Ηλ. Μπογδάνος, τέσσερα διευθυντικά στελέχη τραπεζών, καθώς και 49 επενδυτές που φέρονται να «συνεργάστηκαν» με συγκατηγορούμενους τους στο «ξέπλυμα» των κερδών από τις μετοχές – φούσκες,. ενώ για τα μέλη του Δ.Σ. του Xρηματιστηρίου, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν είχαν ανάμειξη με την υπόθεση και ότι έπεσαν «θύματα παραπλάνησης».