Skip to main content

Δήμας: Το ΕΚΕΤΑ πραγματοποιεί σημαντική έρευνα και πρωτοπορεί

Κατά επίσκεψής του στο ΕΚΕΤΑ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ενημερώθηκε τόσο για την ερευνητική όσο και επιχειρηματική δραστηριότητα του Κέντρου.

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων (για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας) κ. Χρίστος Δήμας, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Τον Υφυπουργό υποδέχτηκε ο πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ, Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας και ακολούθησε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΕΤΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Δήμας ενημερώθηκε τόσο για την ερευνητική όσο και επιχειρηματική δραστηριότητα του Κέντρου, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από την ανάληψη και διεκπεραίωση μεγάλων ερευνητικών προγραμμάτων αλλά και μέσα από την σημαντική οικονομική δραστηριότητα, που καταγράφουν οι έως σήμερα 15 spin-off εταιρίες του. Στη συνέχεια, ο κ. Δήμας έφτασε με το αυτοκινούμενο όχημα του ΕΚΕΤΑ Ι ΙΠΤΗΛ  στα Ινστιτούτα του Κέντρου όπου και  ξεναγήθηκε παρουσία των Διευθυντών και του Προέδρου του ΕΚΕΤΑ και ενημερώθηκε από κοντά για τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα.

«Το ΕΚΕΤΑ πραγματοποιεί σημαντική έρευνα και πρωτοπορεί σε ένα εκτεταμένο φάσμα αντικειμένων. Στόχος μας, είναι να δούμε πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε εκείνες τις συνθήκες, προκειμένου να δώσουμε ακόμη περισσότερα εργαλεία, ακόμη περισσότερες δυνατότητες στο ερευνητικό και επιστημονικό δυναμικό του Κέντρου, για να μπορεί να προσφέρει ακόμη πιο βελτιωμένα προϊόντα και υπηρεσίες, να συνεχίζει να καινοτομεί και να δίνει πρακτικές λύσεις σε ζητήματα, που απασχολούν όλους μας», επεσήμανε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Δήμας.

Από την πλευρά του ο κ. Τζοβάρας ευχαρίστησε τον κ. Δήμα για την άριστη συνεργασία που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στο Υπουργείο, τη Γενική Γραμματεία  Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και το ΕΚΕΤΑ, δηλώνοντας ότι προσβλέπει  στο μέλλον σε ακόμη περισσότερες από κοινού δράσεις σύνδεσης της έρευνας με τις πραγματικές ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων.