Skip to main content

Ζέρβας με Μητσοτάκη: 8 Ιουλίου και 1 Σεπτεμβρίου απαρχή επιτυχιών(vid)

Συγκεκριμένη πρόταση για τον ΟΑΣΘ ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Τι συζήτησαν.

Να έρθει με συγκεκριμένη πρόταση για τον ΟΑΣΘ τον Σεπτέμβριο ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο ξενοδοχείο Electra Palace.

Στη συνάντηση, η οποία κλείστηκε σήμερα το πρωί, οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα της Θεσσαλονίκης με τον κ. Ζέρβα να βάζει μετ' επιτάσεως το θέμα των αστικών συγκοινωνιών. Επίσης συζητήθηκε η ανάπλαση της ΔΕΘ, το μέτρο και η σύνδεση του με το αεροδρόμιο, η ανάπτυξη του λιμανιού και τα νέα γήπεδα για τις ομάδες της πόλης.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Ζέρβα για τη μεγάλη του νίκη στις δημοτικές εκλογές και δεσμευτηκε να είναι αρωγός εφόσον τον εμπιστευτούν οι πολίτες  στην προσπάθειά του να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη σε πραγματική μητρόπολη των Βαλκανίων.

"Στην προσπάθειά του να κάνει τη Θεσσαλονίκη μια σύγχρονη πόλη, εξωστρεφή, ένα εκπαιδευτικό κέντρο, μια πόλη με σύγχρονες υποδομές, πόλο εξωστρέφειας και καινοτομίας για τη Μακεδονία, τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια.", είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του για την οργάνωση του κράτους θα αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες κυβερνησιμότητας των δήμων.

"Θέλω να γνωρίζει ο δήμαρχος ότι έχουμε γνώση των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης και θα επιδιώξουμε σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να υλοποιήσουμε τις απαιτούμενες υποδομές, όπως το μετρό και η σύνδεση του με το αεροδρόμιο, αναπτυξιακά έργα όπως η ανάπλαση της ΔΕΘ και η δημιουργία ενός πόλου συνδυασμένων χρήσεων", είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν μαζικά την Κυριακή δίνοντας ισχυρή εντολή στην επόμενη κυβέρνηση.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ζέρβας δήλωσε: "Καλωσορίζω τον πρόεδρο της ΝΔ και φίλο Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Μας συνδέουν ισχυροί φιλικοί και πολιτικοί δεσμοί. Το γεγονός ότι επέλεξε τελευταίο σταθμό της προεκλογικής του εκστρατείας τη Θεσσαλονίκη μετράει πολύ. Οι Έλληνες έχουν ορίσει ποιο είναι το ζητούμενο σ αυτές τις εκλογές. Μετά τόσα χρόνια κρίσης και οικονομικών δυσκολιών απαιτούν μια νέα σελίδα, αρχή και επιτυχή πορεία. Αυτό ήταν το κριτήριο των Θεσσαλονικέων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα χαρώ πολύ στις 8 Ιουλίου και την 1η Σεπτεμβρίου να είναι απαρχή επιτυχιών και για τη χώρα και για την πόλη. Είμαι σίγουρος ότι εφόσον οι πολίτες δώσουν εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων. Αυτή την Κυριακή θα υπάρχει ένα μεγαλο στοίχημα. Καλούμε τον κόσμο να πάει στις κάλπες να ψηφίσει και να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια του. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ειμαι βέβαιος πως θα συνεργαστούμε για το καλό της πόλης και της πατρίδας τα επόμενα τέσσερα χρονια".

Ο κ. Ζέρβας υποδέχτηκε στην είσοδο του ξενοδοχείου τον κ. Μητσοτάκη και αντάλλαξαν εγκάρδια αγκαλιά, ενώ ο κ. Ζέρβας χαιρέτησε και την κόρη του προέδρου της ΝΔ  που τον συνόδευε.

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες κάθισαν στο σαλόνι του λόμπι του ξενοδοχείου, παρήγγειλαν από ένα εσπρεσάκι και μίλησαν μόνοι τους.