Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
x

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Η ΚΡΗΤΗ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση περιοχών της Κρήτης ενώ σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι.

Στο έλεος σφοδρής κακοκαιρίας έχει βρεθεί εδώ και δύο εικοσιτετράωρα η δυτική Κρήτη, με τα Χανιά να υφίστανται ισχυρό πλήγμα από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες.

Τα νερά της βροχής ήταν τόσο πυκνά, ώστε ο κόμβος του Κλαδισού στα Χανιά πλημμύρισε, ενώ σε πολλά σημεία της πόλης των Χανίων οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση οχημάτων και πεζών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το cretalive.gr, σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή τόσο της Αστυνομίας όσο και της Πυροσβεστικής, για να απεγκλωβιστούν οδηγοί από τα οχήματά τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τις τελευταίες ώρες η Υπηρεσία στην δυτική Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά δέχθηκε 10 κλήσεις, επτά για αντλήσεις υδάτων και δύο για διασώσεις ανθρώπων.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση με τα περισσότερα να αφορούν την περιοχή του Αποκόρωνα, καθώς χωρίς ρεύμα έμειναν οι Βρύσσες, ο Βάμος, ο Τζιτζιφές, ο Φρες, οι 'Αγιοι Πάντες, τα Πεμόνια, οι Μαχαιροί, Σαμωνάς, καθώς και οικισμοί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λόγω διακοπής του ρεύματος στην περιοχή του Ακρωτηρίου, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, τέθηκε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο του Οργανισμού στον Βλητέ.

Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ενώ στις 10:00 το πρωί στην έδρα της Αντιπεριφέρειας θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Μπλακ άουτ και στο αεροδρόμιο των Χανίων

Προβλήματα, ωστόσο, σημειώθηκαν και με τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης» των Χανίων, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.

Σε τρεις περιπτώσεις αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ενώ σε μια περίπτωση επέστρεψε στην Αθήνα.

φωτογραφία: cretalive.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ