Skip to main content

Στο έλεος του κυκλώνα Ζορμπά η Πελοπόννησος (videos)

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία εντοπίζονται στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο, και κυρίως στη Μεσσηνία, τη Λακωνία και την Αργολίδα.

Στο «μάτι» του κυκλώνα Ζορμπά βρίσκεται η νότια και ανατολική Πελοπόννησος, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στη Μεσσηνία, τη Λακωνία και την Αργολίδα.

Συνολικά, μέχρι στιγμής στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 55 κλήσεις για κοπές δέντρων, 16 για αντλήσεις υδάτων, πέντε για αφαιρέσεις αντικειμένων και πέντε για απεγκλωβισμούς πολιτών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μάνης, Ιωάννης Μαραμπέας, τα σοβαρότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι παραλιακές περιοχές του δήμου Δυτικής Μάνης, τονίζοντας. ότι «λόγω του μεγάλου κυματισμού έκλεισαν παραλιακοί δρόμοι, αλλά μηχανήματα του δήμου εργάζονται για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά».

Επίσης, ανέφερε ότι «έχουν προκληθεί ζημιές σε προβλήτα στο λιμάνι της Καρδαμύλης, ενώ βυθίστηκε ένα αλιευτικό σκάφος στην Στούπα».

Όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση, ανέφερε ότι «υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε οικισμούς, λόγω πτώσης δέντρων, αλλά συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ εργάζεται για την αποκατάσταση των βλαβών», προσθέτοντας ότι «δίνεται βαρύτητα και στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε αντλιοστάσια.»

Επίσης, ο δήμαρχος τονίζει ότι «μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε αν υπάρχουν και σε ποια έκταση ζημιές στο αγροτικό δίκτυο».

Έντονα τα προβλήματα στη Μεσσηνία

Την Καλαμάτα σφυροκοπά ο κυκλώνας, με τα κύματα να καλύπτουν την παραλιακή περιοχή. Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο δείχνει πολίτες την ώρα που προσπαθούν να μαζέψουν τραπέζια και ομπρέλες που παρασέρνει η θάλασσα, να τους καλύπτει το κύμα.

Στις παράκτιες περιοχές της Μεσσηνίας η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί, με δυνάμεις του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής να απομακρύνουν όσους πολίτες πλησιάζουν σε αυτές.



Ξεχείλισαν ποτάμια στην Αργολίδα, μετακινήθηκαν κάτοικοι

Στα Σταθαίικα Άργους το παρακείμενο ποτάμι έχει ξεχειλίσει και Αστυνομικές δυνάμεις κατευθύνονται στο σημαίο για να απομακρύνουν τον κόσμο και φυσικά για να κλείσουν σε ασφαλές σημείο και την κυκλοφορία.

Η προσπάθεια είναι να εγκαταλείψουν οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι περιοχές παρακείμενες του Ξεριά. Μια από αυτές είναι και η περιοχή του Αγίου Βασιλείου στην είσοδο του Άργους από Ναύπλιο. Στην γέφυρα της Πυργέλας έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα.



Τέλος να σημειωθεί ότι οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις έουν δημιουργήσει προβλήματα και στις περιοχές Μύλων, Κεφαλαρίου, Κιβερίου και Σκαφιδακίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αργολίδα έχει κλείσει η είσοδος του Κρανιδίου, ενώ στην Αρκαδία, λόγω πτώσης πετρών, έχουν κλείσει οι δρόμοι Άστρους - Άργους, στο ύψος του Ξηροπήγαδου και Άστρους - Λεωνιδίου, στο ύψος του Κρυονερίου. Στις περιοχές αυτές βρίσκονται μηχανήματα της Περιφέρειας, και προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες, ώστε να δοθούν και πάλι οι δρόμοι στην κυκλοφορία.