Skip to main content

Στο επίκεντρο του Ecofin η χρηματοδοτική γέφυρα για την Ελλάδα

Στο επίκεντρο των συνομιλιών των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στη συνεδρίαση του Ecofin θα βρεθεί σήμερα η «γέφυρα» χρηματοδότησης για την Αθήνα.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στη συνεδρίαση του Ecofin θα βρεθεί σήμερα η «γέφυρα» χρηματοδότησης που χρειάζεται η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, «είναι πρόβλημα να βρεθούν αυτά τα χρήματα, ψάχνουμε να βρούμε λύσεις».

Από την πλευρά του, ο ΥΠΟΙΚ της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν δήλωσε πως «περιμένουμε τις συμβουλές των κλιμακίων των ειδικών, θα λύνονταν πιο εύκολα τα προβλήματα τον Φεβρουάριο, ήταν καταστροφικό το δημοψήφισμα, είμαστε όλες δημοκρατικές χώρες, ήταν αναπόφευκτο να γίνει αυτό αφού έγινε το δημοψήφισμα και χρειάζεται τώρα μεγαλύτερο bail out λόγω του κλεισίματος των τραπεζών».

«Είναι δύσκολο να βάλουμε λεφτά χωρίς όρους», είπε ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ που έσπευσε όμως να προσθέσει ότι «δεν πρέπει να υποτιμάμε τις ικανότητες δικηγόρων και οικονομολόγων της ΕΕ για λύση, ίσως δοθούν διμερή δάνεια».

«Αλληλεγγύη από όλους», ζήτησε με τη σειρά του ο Μαλτέζος υπουργός Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της «γέφυρας» χρηματοδότησης προς την Αθήνα μέχρι να ξεκινήσουν επίσημα οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο μνημόνιο βρίσκεται στο μικροσκόπιο και του EuroWorking Group, όπως τόνισε χθες Δευτέρα ο επικεφαλής του Eurogroup.