Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο ΕΣΡ αυτοβούλως το Open για τα πλάνα της Νέας Παραλίας

Οι εικόνες που μετέδωσε το κανάλι από τη γεμάτη κόσμο παραλία της Θεσσαλονίκης έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και υπήρξαν κατηγορίες παραποίησης.

Επιστολή στο ΕΣΡ έστειλε ο διευθυντής ειδήσεων του Open TV, Δημήτρης Μιχαλέλης, παρουσιάζοντας το πλήρες υλικό από τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποφανθεί αν υπήρξε οποιαδήποτε παραποίηση της εικόνας και της αλήθειας.

Οι εικόνες που μετέδωσε το κανάλι από την παραλία της Θεσσαλονίκης έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και εισέπραξαν πλήθος επικριτικών σχολίων περί αλλοίωσης και παραποίησης, προκειμένου ο κόσμος να φαίνεται πιο πυκνός από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα. Ο κ. Μιχαλέλης με ανάρτησή του στο facebook γνωστοποίησε ότι το κανάλι προσέφυγε στο ΕΣΡ προκειμένου να μην υπάρχουν «σύννεφα» στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«...προφανως κάποιοι την Ενημερωση την αντιλαμβανονται ειτε ως αστειο, ειτε ως «σεναριο συνωμοσιας», ή ακομη κι ως πεδιο πολιτικης αντιπαραθεσης.

Επειδη ομως εμεις στις Ειδησεις του ΟΡΕΝ δεν την αντιλαμβανομαστε με κάποιον απο αυτους τους τροπους...

κι επειδη η ευθυνη μας απεναντι στους Πολιτες -ιδιως αυτο το διαστημα- πρεπει να ειναι ΑΠΟΛΥΤΗ, πριν απο λιγη ωρα εσταλη στο ΕΣΡ επιστολη. Προσφευγουμε αυτοβουλως για οσα κακοηθεστατα εχουν αναφερθει για την τηλεοπτικη καλυψη της περασμενης Δευτερας στη νεα παραλια της Θεσσαλονικης.

Διοτι το ΕΣΡ ειναι το μονο αρμοδιο να κρινει.

Και μετά...βλεπουμε!

(σ.σ: προφανως και εσταλη στο ΕΣΡ ολο το υλικο)»