Skip to main content

Στο ευρωκοινοβούλιο προσφεύγει ο ΛΑΟΣ για το ασφαλιστικό

Πέντε βουλευτές του ΛΑΟΣ προσφεύγουν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί άμεσα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προώθησε το ΠΑΣΟΚ
Πέντε βουλευτές του ΛΑΟΣ προσφεύγουν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί άμεσα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προώθησε το ΠΑΣΟΚ.

Στο κείμενο της προσφυγής τους οι βουλευτές κ.κ. Κ. Αϊβαλιώτης, Β. Αποστολάτος, Α. Κολοκοτρώνης, Π. Μαρκάκης και Η. Πολατίδης επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση προώθησε πρόσφατα έναν άδικο ασφαλιστικό νόμο, ο οποίος αυξάνει δραματικά τα όρια συνταξιοδότησης και περιορίζει - σε βαθμό προκλητικό - τις συντάξεις.

«Οι εργαζόμενοι πληρώνουν για δεκαετίες εισφορές ακριβώς για να λάβουν μια αξιοπρεπή σύνταξη και, προφανώς, η βασική σύνταξη των 360 ευρώ είναι ανεπαρκέστατη και παράλληλα είναι από τις χαμηλότερες που υπάρχουν στην Ευρωζώνη. Το άδικο της όλης υπόθεσης είναι ότι όσοι πλήρωσαν εισφορές λαμβάνουν, τελικά, σύνταξη η οποία καθόλου δεν αναλογεί στις εισφορές που έχουν καταβληθεί», αναφέρουν οι βουλευτές.

Μάλιστα, γι΄ αυτόν το λόγο ζητούν να τεθεί άμεσα το θέμα σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής, προκειμένου να συζητηθεί το πού ακριβώς παραβιάζεται η νομοθεσία της ΕΕ.