Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020
x

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΚΑΛΥΨΩ ΓΟΥΛΑ

Η μέχρι πρότινος στενή συνεργάτιδα του Γιάννη Μπουτάρη φέρεται να δέχθηκε πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία για κάθοδο στις ευρωεκλογές.

Μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα διεκδικήσει η πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα.

Το όνομά της θα συμπεριλαμβάνεται στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο, μαζί με άλλα δεκατέσσερα άτομα που θα ανακοινωθούν σήμερα από την Πειραιώς.

Η μέχρι πρότινος στενή συνεργάτιδα του Γιάννη Μπουτάρη, μετά την παραίτησή της από τον δήμο Θεσσαλονίκης και από υποψήφια δήμαρχος, φέρεται να δέχθηκε πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία για κάθοδο στις ευρωεκλογές.

Αποτελεί ένα από τα ονόματα έκπληξη που θα ανακοινώσει η αξιωματική αντιπολίτευση για τις ευρωεκλογές.

Η κ. Γούλα είναι δικηγόρος και από το 2010 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος με την «Πρωτοβουλία» στον Δήμο Θεσσαλονίκης.  Διετέλεσε αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και από το 2015 ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Ιανουάριο.

Από τους εκλεγμένους του 2014, η μόνη που δεν θα επαναδιεκδικήσει την εκλογή της είναι η πρώτη σε σταυρούς Μαρία Σπυράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναμένεται να κατεβεί στις βουλευτικές εκλογές, διεκδικώντας έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Σήμερα αναμένεται επίσης να ανακοινωθούν ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς και ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Παύλος Ελευθεριάδης που και οι δύο πολιτεύθηκαν παλαιότερα με το Ποτάμι, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, καθώς και το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιώργος Κρεμλής.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου που θα είναι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης καθώς και οι κυρίες Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

«Πράσινο φως» για να διεκδικήσουν την επανεκλογή τους έχουν λάβει οι τέσσερις από τους πέντε νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ και συγκεκριμένα οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ