Skip to main content

Στο «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» περίπου 55.000 νοικοκυριά

Οι πόροι αυξήθηκαν σε 700 εκατ. και μαζί με τα 250 εκατ. από τις τράπεζες, ο προϋπολογισμός του προγράμματος διαμορφώνεται κοντά στο 1 δισ. ευρώ.

Περίπου 55.000 νοικοκυριά μπήκαν στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ» από τα οποία 40.000 έχουν εγκριθεί και 15.000 έχουν μπει στην πλατφόρμα, αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει το τελευταίο στάδιο, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

«Αυτοί (σσ: οι 15.000)», πρόσθεσε, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ 24/7, «έχουν όλο τον χρόνο να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, απλώς η πλατφόρμα δεν θα λειτουργήσει για τρεις ημέρες λόγω του Πάσχα».

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι οι αρχικοί πόροι ήταν 350 εκατ. ευρώ και κάλυπταν περίπου 27.000 νοικοκυριά, αυξήθηκαν σε 700 εκατ. ευρώ και μαζί με τα 250 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες, ο προϋπολογισμός του προγράμματος διαμορφώνεται κοντά στο 1 δισ. ευρώ.

«Το χειρωνακτικό Εξοικονομώ Ι, για να καλύψει αντίστοιχο αριθμό αιτήσεων χρειάστηκε 22 μήνες. Εμείς το κάναμε σε τρεις εβδομάδες» ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Αναφερόμενος στη νομοθεσία για τα αυθαίρετα με αφορμή την κατεδάφιση αυθαιρέτου στη Μύκονο, τόνισε ότι ο νόμος «δημιουργεί ισχυρά αντικίνητρα σε κάθε αυθαίρετη κατασκευή μετά το 2011, ορίζοντας ένα πλαίσιο στο οποίο η μόνη επιλογή που έχει ο αυθαιρεσιούχος πλέον είναι να αυτοκατεδαφίσει το οίκημα».

Επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα και θα ψηφιστεί εντός του μήνα, ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ τόνισε: «Είμαστε σε ανοιχτό διάλογο. Εύχομαι κι ελπίζω ότι ο τρόπος που ρυθμίζονται τα εργασιακά θέματα, θα ικανοποιεί τουλάχιστον αυτό το σκέλος από την πλευρά των εργαζομένων».