Skip to main content

Στο Φανάρι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος

«Ήρθαμε εις το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να συναντήσουμε τον Παναγιότατο και να συζητήσουμε θέματα, τα οποία αφορούν από κοινού το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και το Οικο
«Ήρθαμε εις το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να συναντήσουμε τον Παναγιότατο και να συζητήσουμε θέματα, τα οποία αφορούν από κοινού το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες» είπε μετά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

Αύριο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων θα εγκαινιάσει τον ανακαινισθέντα ναό του Άγιου Γεωργίου, το μετόχι του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων στο Νιχώρι (Γενίκοϊ).

Αναφερόμενος στις νέες συνθήκες που διέπουν τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες της Πόλης ο Πατριάρχης σημείωσε ότι:« είναι πολύ ευνοϊκές από πλευράς τούρκικων αρχών», συγκρίνοντας τις με τις συνθήκες που επικρατούν στα Ιεροσόλυμα.

«Το Πατριαρχείο σήμερα διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στο διεθνές πολιτικό γίγνεσθαι διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ιερουσαλήμ» είπε ακόμα ό Πατριάρχης. «Χάρις στο Πατριαρχείο η Παλαιά Πόλης της Ιερουσαλήμ τουλάχιστον διατηρεί το φυσικό δημογραφικό αυτής καθεστώς της», είπε.

Αύριο θα ακολουθήσει Συλλείτουργο με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νιχώρι.