Skip to main content

Στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ η Σακελλαροπούλου-Η ξενάγηση στο Μουσείο Κινηματογράφου

Η ΠτΔ ενημερώθηκε για την πορεία του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Η ξενάγηση στο Μουσείο Κινηματογράφου από τους Ζαλαντό και Ανδρεαδάκη.

Επίσκεψη στους χώρους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Λιμάνι πραγματοποίησε το μεσημέρι η Πρόεδρος τα Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία υποδέχτηκαν η γενική διευθύντρια Ελίζ Ζαλαντό και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Η κ. Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε για την πορεία του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στις 4 Ιουλίου, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία του θεσμού, παρατήρησε ότι «η Θεσσαλονίκη αγκαλιάζει» το Φεστιβάλ και κατά τη διάρκεια της βόλτας της στην Α' Προβλήτα, χαρακτήρισε «μαγευτικό» τον χώρο που γίνονται οι εκδηλώσεις.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε από την κ. Ζαλαντό και τον κ. Ανδρεαδάκη και στο Μουσείο Κινηματογράφου, όπου της παρουσίασαν για πρώτη φορά τη σπουδή για τη μουσειολογική μελέτη, βάσει της οποίας θα προετοιμαστεί ο διαγωνισμός για το νέο Μουσείο Κινηματογράφου, που αναμένεται να είναι έτοιμο σε δύο με τρία χρόνια, και την προσκάλεσαν να το επισκεφτεί και τότε.

Το νέο Μουσείο θα έχει μια ψηφιακή διαδραστική εγκατάσταση με 100 οθόνες. «Δεν στηρίζεται σε ευρήματα και αντικείμενα αλλά σε μια ψηφιακή εγκατάσταση, που συνεχώς θα εμπλουτίζεται. Η ιδέα είναι να είναι ένα μουσείο το οποίο θα είναι διαφορετικό κάθε φορά που το επισκέπτεται κάποιος», σημείωσε ο κ. Ανδρεαδάκης και πρόσθεσε ότι θα βασιστεί πολύ στο εκπαιδευτικό κομμάτι και θα έχει επαφή με την επικαιρότητα.

Μετά το τέλος της ξενάγησης στο Μουσείο, η γενική διευθύντρια και ο καλλιτεχνικός διευθυντής χάρισαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δίγλωσση έκδοση για τον εμπνευστή και ιδρυτή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Δημήτρη Εϊπίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2021.

Η επίσκεψη της Προέδρου πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση που της απεύθυναν η κ. Ζαλαντό και ο κ. Ανδρεαδάκης, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της 23ης διοργάνωσης, όταν η κ. Σακελλαροπούλου τους είχε υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κινηματογραφική τέχνη και παραγωγή εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.