Skip to main content

Στο Φεστιβάλ Βιβλίου ο Ζέρβας: Μια γιορτή που δίνει ζωή στην πόλη(vid)

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για μια γιορτή που δίνει χαρά στην πόλη μετά από ένα μεγάλο διάστημα χωρίς εκδηλώσεις.

Βόλτα στο 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης έκανε το απόγευμα του Σαββάτου ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκφράζοντας τη χαρά του για αυτή τη διοργάνωση που όπως είπε δίνει ζωή στην πόλη.

"Θυμάμαι το πρώτο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη και χαίρομαι πάρα πολύ γι'αυτόν τον θεσμό που αδιάλειπτα όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στην πόλη μας", ανέφερε ο δήμαρχος τονίζοντας πως παρά τον φόβο και τον δισταγμό που έφερε η πανδημία, δέχτηκε με χαρά την πρόταση του προέδρου Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, Μπάμπη Μπαρμπουνάκη να πραγματοποιηθεί και φέτος το φεστιβάλ.



"Βγαίνουμε από τα σπίτια μας μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα χωρίς εκδηλώσεις με μια γιορτή που δίνει πολύ μεγάλη χαρά στην πόλη μας τηρώντας όλες τις αποστάσεις ασφαλείας", είπε ο κ. Ζέρβας προσθέτοντας πως με αυτές τις εκδηλώσεις δείχνουμε την αισιοδοξία μας για το βιβλίο, τις εκδόσεις και τη ζωή στην πόλη γενικότερα.



Κατά τη διάρκεια της βόλτας, στην οποία εκτός από τον Μπάμπη Μπαρμπουνάκη τον δήμαρχο συνόδευσε και ο πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας επισκέφτηκε τα περισσότερα κιόσκια και συνομίλησε με τους εκδότες. Μάλιστα έλαβε και τα ανάλογα δώρα, εκφράζοντας παράλληλα την αγάπη του για το βιβλίο, παρά το γεγονός που δεν προλαβαίνει να διαβάσει όσο θα ήθελε λόγω χρόνου, όπως είπε.