Skip to main content

Στο Γκίνες η ελληνική σαλάτα-γίγας στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Mouzenidis Travel και της Ellinair, ιδιαίτερα υψηλών οργανωτικών απαιτήσεων και με γεύση πέρα για πέρα ελληνική.

Ελληνικές μυρωδιές, γεύσεις, τραγούδια και χορούς γέμισε η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, που για λίγες ώρες μετατράπηκε σε μια τεράστια κουζίνα, για την παρασκευή της μεγαλύτερης ελληνικής σαλάτας, κερδίζοντας μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness!

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Mouzenidis Travel και της Ellinair, ιδιαίτερα υψηλών οργανωτικών απαιτήσεων, που είχε ως αποτέλεσμα ένα νέο ρεκόρ Guinness, με γεύση πέρα για πέρα ελληνική!

Χρειάστηκαν 20 τόνοι υλικών, όλα τους φρεσκοκομμένα μέσα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας από 1.000 και πλέον εθελοντές, που δούλεψαν με κέφι, τελειώνοντας το έργο τους σε λιγότερο από 2 ώρες!

Η προσέλευση των εθελοντών στην Κόκκινη Πλατεία ξεκίνησε στις 7 το πρωί. Καθένας τους παραλάμβανε σε ειδικό σάκο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Τα υλικά πήραν τις θέσεις τους στους πάγκους: 7 τόνοι ντομάτας, 7 τόνοι αγγουράκια, 2 τόνοι ελιές, 2,5 τόνοι φέτα, μισός τόνος λαδιού, 1 τόνος κρεμμυδιού, 80 κιλά αλάτι και 50 κιλά ρίγανη, που αφού κόπηκαν τοποθετήθηκαν σε τεράστιο μεταλλικό κάδο.

Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο πήρε μέρος και ελληνική στρατιωτική μπάντα, καταχειροκροτούμενη από τους θεατές αλλά και κληρώσεις με δώρα ταξίδια στην Ελλάδα κλπ. που έγιναν δεκτά με μεγάλο ενθουσιασμό από τους τυχερούς!

Σύμφωνα με τον Pravin Patel, υπεύθυνο των ρεκόρ Guinness που βρισκόταν στο χώρο για να ελέγχει τη διαδικασία, υπάρχουν αυστηροί κανόνες που πρέπει να τηρηθούν προκειμένου να αναγνωριστεί το ρεκόρ, όπως ο αριθμός και το είδος των υλικών ενώ τόνισε ότι η σαλάτα μετά το τέλος της διαδικασίας πρέπει επίσης να μοιραστεί σε συμμετέχοντες και θεατές.

Ακολούθησε το ζύγισμα του γιγάντιου κάδου και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ο κ. Patel ανακοίνωσε ότι η σαλάτα ζυγίζει 20 τόνους και 100 κιλά, επιβεβαιώνοντας και επίσημα το ρεκόρ.

Ο Διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας & Κ.Α.Κ κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου χαιρέτησε την προσπάθεια αυτή του Ομίλου Μουζενίδη, δηλώνοντας τη στήριξη του ΕΟΤ σε κάθε  πρωτοβουλία με στόχο την προβολή της Ελλάδας  στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Mouzenidis Travel κ. Αλέξανδρος Τσαντεκίδης δήλωσε: «θέλαμε να κλείσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τις εκδηλώσεις για το αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας και το καταφέραμε. Ήταν ένα δύσκολο έργο από πλευράς οργάνωσης γι αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας βοήθησαν και ειδικά τους εργαζόμενους του Mouzenidis Travel.

Παρών στην εκδήλωση ήταν φυσικά και ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Μπόρις Μουζενίδης, ο οποίος έκοψε τα πρώτα υλικά, για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Η ελληνική σαλάτα, μέσω του Ομίλου Μουζενίδη, έγραψε τη δική της λαμπρή ιστορία, συμβάλλοντας, με τον πιο εμφατικό τρόπο, στην παγκόσμια προβολή της χώρας μας.