Skip to main content

Στο γραφείο Μιχαλολιάκου ήταν ο συλληφθείς για τον ξυλοδαρμό φοιτητή

Πρόκειται για έναν 42χρονο, μετακλητό υπάλληλο της ΧΑ στη Βουλή και ιδιοκτήτη καφετέριας στους Αμπελόκηπους όπου συχνάζουν μέλη της οργάνωσης

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στις 8:30 το πρωί του Σαββάτου ένας από τους δράστες που, εχθές το μεσημέρι στην περιοχή του Ψυχικού, επιτέθηκαν, ξυλοκόπησαν άγρια και έστειλαν στο νοσοκομείο τον 24χρονο φοιτητή Αλέξιο Λάζαρη.

Ο 42χρονος συλληφθείς είναι μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, στο γραφείο του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μχαλολιάκου

Συγκεκριμένα, είχε προσληφθεί στη Βουλή από το 2012, με πρόταση του Νίκου Μιχαλολιάκου. Μάλιστα, στο παρελθόν είχε βάλει και ο ίδιος υποψηφιότητα με το κόμμα στην Άρτα.

Η καφετέρια-μπυραρία, στην οποία συνελήφθη το πρωί στους Αμπελοκήπους, όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, είναι στο όνομα της μητέρας του, ωστόσο ο ίδιος ήταν τις περισσότερες ώρες της μέρας εκεί.

Η καφετέρια είναι στέκι πρωτοκλασάτων στελεχών της Χρυσής Αυγής και βουλευτών του κόμματος.

Ο συλληφθείς στους αστυνομικούς αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τον ξυλοδαρμό, αλλά αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα ότι ήταν ένας από τους 3-4 χρυσαυγίτες που ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας τον 24χρονο.

Ο 42χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε σε ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας τον νεαρό φοιτητή.