Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020
x

ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΑ... ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ (ΚΑΙ) ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

Τα αρμόδια υπουργεία απαντώντας σε σχετικές καταγγελίες, ανέφεραν ότι το νοσοκομείο συμπεριλήφθηκε εκ παραδρομής στον επίμαχο κατάλογο.

Στη λίστα των ακινήτων που μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου περιλαμβάνεται το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιώργο Κίρκο, το ακίνητο που στεγάζει το νοσοκομείο εντάχθηκε στη λίστα... εκ παραδρομής (σ.σ. όπως και τα υπόλοιπα για τα οποία έχει γίνει σάλος τις τελευταίες ημέρες), καθώς δεν μπορούν να μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητα που ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

«Μετά από επικοινωνία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώθηκε ότι εκ παραδρομής τέθηκαν στη λίστα οι ΚΑΕΚ Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ανάμεσα στα οποία είναι και το ΚΑΕΚ του νοσοκομείου Γεννηματάς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κίρκος και πρόσθεσε ότι «τα ΝΠΔΔ δεν μπορούν μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ».

Το ζήτημα της παραχώρησης του νοσοκομείου στο Υπερταμείο ανέδειξε νωρίτερα με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ. Στην ανακοίνωση η Ομοσπονδία κατήγγειλε ότι το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης παραχωρείται στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΕΤΑΔ Α.Ε), επικαλούμενη το ΦΕΚ 2319 /τεύχος Β της 19ης Ιουνίου 2018.

«Το 6.152 ακίνητο από τα 10.119 συνολικά που παραχωρήθηκαν με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2317 19 Ιουνίου 2018 είναι το Δημόσιο Νοσοκομείο "Γεννηματάς Θεσσαλονίκης". Φέρει Κωδικό Αριθμό Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 190442650001-0-0. Η έρευνα μας συνεχίζεται. Απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν και άλλα Νοσοκομεία που παραχωρήθηκαν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Γιώργος Κίρκος, μετά την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, ζήτησε από τη διοίκηση του Γεννηματάς τα σχετικά έγγραφα και αφού διαπίστωσε ότι το ΚΑΕΚ 190442650001-0-0 ανήκει στο νοσοκομείο ενημέρωσε αμέσως το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διερευνήσει το θέμα και να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες. Με τη σειρά της η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επικοινώνησε με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και διαπιστώθηκε ότι τα ΚΑΕΚ των ΝΠΔΔ, μεταξύ των οποίων και το ΚΑΕΚ του Γεννηματάς, συμπεριλήφθηκαν εκ παραδρομής στον κατάλογο που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιου του νοσοκομείου Γεννηματάς και οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο ίδιος διασταύρωσε από τα κτηματολογικά έγγραφα ότι το ΚΑΕΚ στη σειρά 6.152 του εν λόγω ΦΕΚ ανήκει στο Γ. Γεννηματάς.

«Αν διαβάσετε την παράγραφο ζ' του ΦΕΚ αναφέρεται ότι η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ υπέβαλε στον υπουργό Οικονομικών γραπτό αίτημα στις 14 Ιουνίου 2018 με εισήγηση του εντεταλμένου συμβούλου της. Φαίνεται ότι από κάποιον ζητήθηκε να μπει στη λίστα, το θέλουν, κάποιος ενδιαφέρεται», είπε ο κ. Κετικίδης και πρόσθεσε: «Και βέβαια από τα 22.601 τμ δομημένης επιφάνειας, τα 12.600-12.800 ανήκουν στο Γεννηματάς. Τόση είναι η δομημένη επιφάνεια του νοσοκομείου. Είναι φιλέτο το οικόπεδο του Γεννηματάς. Και μάθαμε ότι είναι στο ΦΕΚ και το παλιό νοσοκομείο της Άρτας, το οποίο τώρα λειτουργεί ως ΤΟΜΥ», πρόσθεσε ο κ. Κετικίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ