Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΜΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ

Δεν θα μεταφερθούν τα εκμεταλλεύσιμα ακίνητα του υπουργείου Οικονομικών, ο μεγαλύτερος όγκος των οποίων έχει περάσει στην ΕΤΑΔ.

Δεκαετίες μετά τις πρώτες προσπάθειες αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου και ακόμη και σήμερα παραμένει άγνωστο πόσα από τα περίπου 70.000 είναι καταπατημένα, αμφισβητούμενα και αγνώστου εκμεταλλεύσεως.

Το κουβάρι καλείται να ξεμπλέξει τους αμέσως επόμενους μήνες η επιτροπή που συγκροτείται στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (ΓΓΠΔ), προκειμένου να επιλέξει ποια ακίνητα θα περάσουν στο Υπερταμείο, σύμφωνα με Τα Νέα.

Κατ' επιταγήν της συμφωνίας με τους δανειστές, η επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΤΑΔ, του ΤΑΙΠΕΔ, της ΓΓΔΠ και των εμπλεκόμενων υπουργείων καλείται να εξετάσει ακόμη μια φορά τους τίτλους, τις διπλοεγγραφές στα μητρώα, πόσα ακίνητα είναι εμπορικά αξιοποιήσιμα και να εισηγηθεί τη μεταφορά τους στο Υπερταμείο.

Το έργο, βάσει πληροφοριών, δεν αφορά τα εκμεταλλεύσιμα ακίνητα του υπουργείου Οικονομικών, ο μεγαλύτερος όγκος των οποίων έχει μεταφερθεί τα προηγούμενα χρόνια στην ΕΤΑΔ, αλλά των λοιπών υπουργείων και των εποπτευόμενων από αυτά φορέων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ