Skip to main content

Στο υπουργείο Ναυτιλίας ο Μητσοτάκης - Συνάντηση με Πλακιωτάκη

Στη σύσκεψη με τον Γιάννη Πλακιωτάκη, αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη θαλάσσια οικονομία, η «γαλάζια ανάπτυξη», κ.α.

Στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα συσκεφθεί με τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στη σύσκεψη με τον Γιάννη Πλακιωτάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη θαλάσσια οικονομία, τη «γαλάζια ανάπτυξη» και τη δημόσια νησιωτικότητα.

Και, συγκεκριμένα, τη ναυτιλία, τον πιο εξωστρεφή τομέα της ελληνικής οικονομίας και έναν από τους σπουδαιότερους συντελεστές ισχύος της πατρίδας μας και την ακτοπλοΐα. Τη φθίνουσα πορεία του ελληνικού νηολογίου, παρά την ανάπτυξη του ελληνόκτητου στόλου. Σε ένα περιβάλλον ευρύτερων γεωστρατηγικών ανακατατάξεων, εμπορικών πολέμων, αλλαγών στο διεθνές κανονιστικό πλαίσιο και στους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, στις τεχνολογίες πληροφορικής, αλλά και στις χρηματοδοτήσεις. Με την ψηφιοποίηση και την απλοποίηση των διαδικασιών, και εδώ, να είναι για την κυβέρνηση θέμα άμεσης προτεραιότητας.

Παράλληλα, θα τεθούν η αξιολόγηση και ο εξορθολογισμός του μεταφορικού ισοδυνάμου. Η ενίσχυση των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων. Όπως και αυτή της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης -αλλά, ταυτόχρονα, και της ιδιωτικής- και κατ' επέκταση της απασχολησιμότητας των Ελλήνων ναυτικών. Η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας. Κυρίως, όμως, αυτής των λιμένων, σε περιφερειακό επίπεδο, στη βάση μελετών αξιολόγησης και βιωσιμότητας, αλλά και των δύο μεγάλων λιμανιών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.